Политика

Борисов не може да се примири – дава „последен шанс“ на ПП-ДБ, ако не – ще им го върне тъпкано

Борисов не може да се примири – дава „последен шанс“ на ПП-ДБ, ако не – ще им го върне тъпкано

 

169373007419153

 

 

Бързият кабинет на Бойко Борисов има сериозен шанс да мине през Народното събрание, ако се потвърдят слуховете, че управлението вече е договорено, а липсващите 6 депутати ще бъдат осигурени с подкрепата на „Величие”.

 

 

 

Дори насрещните желания да са осъществени и ГЕРБ вече да са договорили новата „сглобка“, Борисов все още опитва да привлече старите измъчени партньори – ПП-ДБ, въпреки замразените отношения още в предизборната кампания. И след острите обвинения и разменените удари под кръста, бившият премиер не може да се примири с раздялата с близките доскоро съмишленици и не успя да го скрие и днес, след като върна на президента Радев изпълнен мандат с имена на премиер и министри.

 

 

 

Борисов не можа да скрие разочарованието си, че няма как да се повтори старото управление заедно с десните и им напомни, че ако се отиде на следващ избор, те също няма да получат неговото рамо в сформирането на правителство. И, по свой навик,  отново остави вратичка за евентуален размисъл за подкрепа в последния момент.

 

 

„Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останалите, които излизат и загърбват държавата, за да си пазят и възстановяват избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи. Не че ще станат, но дори и да са първи. Когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, те ще имат само „Възраждане” на разположение. Нека да помислят дали по тези няколко точки, а ако искат да говорим и за програма – насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента“, заяви Борисов.

 

 

 

Желаният от лидера на ГЕРБ вариант обаче едва ли ще се случи, защото за здраво ударените от електората си ПП-ДБ не остава нищо друго, освен да бъдат наистина остра и крайна опозиция, за да върнат загубения си авторитет, а оттам и разочарованите симпатизанти.

 

 

 

 

Знак за втвърдяването пак даде Кирил Петков, който за пореден път заяви, че ПП остават твърда опозиция и няма да подкрепят кабинет на ГЕРБ-ДПС.

 

 

 

ИТН пък не отрязаха напълно партията на Борисов, като обясниха за пореден път, че в случай на несъстояли се първи и втори мандат, ако им бъде даден шанс за третия ще направят кабинет и са готови да работят с ГЕРБ.

 

 

 

Дилемата остава – ще успее ли ГЕРБ, с топ остриетата си в проекто-кабинета да получат одобрението на парламента, или наистина последният шанс остава в третия мандат, който хипотетично ще отиде в ИТН? А третият вариант го знаят всички наизуст – отново на избори, и то скоро.

 

 

Лупа бг

Политика

More in Политика

04-10_7432577270050628013_big

Ивелин Михайлов от „Величие“: Профилът ми е хакнат, не съм призовавал да подкрепяме кабинет на ГЕРБ

юли 1, 2024
Image_18311455_40_0

Ивелин Михайлов: Ще препоръчам на „Величие“ да подкрепи кабинета на Росен Желязков… Хакнат ли е профила му?

юли 1, 2024
Image_18306623_40_0

Радев към патриарх Даниил: Човечеството е в изпитание, пожелавам ви да отстоявате единството на православието

юни 30, 2024
Image_18296865_40_0

ДПС свали доверието си от Рамадан Аталай, чистката продължава

юни 28, 2024
2111480000

Има дефект в парогенератора на 6-и блок на АЕЦ „Козлодуй“, може да се замени с този на „Белене“, но го даваме на Украйна

юни 27, 2024
phpjxwfly_559x345

Кабинетът предложи Радев да ръководи делегацията ни на срещата на НАТО във Вашингтон, той отказа

юни 27, 2024