Коментари

”Der Spiegel”: Премиерът на България е нарушил международните конвенции

”Der Spiegel”: Премиерът на България е нарушил международните конвенции

borisov_erdogan_bgnes
Как българският министър-председател Борисов стана поддръжник на Ердоган, разкрива в свое разследване престижното германско издание ”Der Spiegel”.

Разследванията на „Шпигел“ показват, че Бойко Борисов е помогнал на турския режим да преследва членове на опозицията. Премиерът на България е нарушил международните конвенции, твърди медията.

 

 

 

Той никога не е криел тайната на отвращението си към европейците. Реджеп Тайип Ердоган обвини федералното правителство в помощ за тероризма и обиди Франция като провокатор. От седмици той заплашва с война по море Гърция в борбата за газовите находища. Досега една държава от ЕС беше пощадена от тирадите на турския държавен глава: България.

 

 

 

Ердоган и българският премиер Бойко Борисов имат специално приятелство. Когато турското правителство изпрати бежанци в Гърция през март, границата с България остана затворена. В началото на коронарната криза Турция достави маски и тестови комплекти на София, разказва „Шпигел“, преведен от Либерта.

 

 

 

Приятелството на Ердоган очевидно има цена.

 

Изследванията на „Шпигел“ показват, че българското правителство е помогнало за преследването на няколко турски противници на режима – и по този начин е нарушило международните конвенции и правни принципи.

 

Тайните връзки от турското посолство в София, получени от „Шпигел“, предполагат, че премиерът Борисов, бившият български главен прокурор Сотир Цацаров и българската тайна служба са участвали активно в депортирането на турски член на опозицията след опита за преврат в Турция през юли 2016 г., въпреки че българските съдилища преди това изрично са протестирали срещу искане за екстрадиция, пише авторитетното издание.

 

Фрог нюз, Либерта

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024