ОБЩЕСТВО

Извънредно! Задържаха у нас джихадисти, участвали в зверства на ИДИЛ! Самоков въстана с твърдо НЕ на лагерите за бежанци!

Извънредно! Задържаха у нас джихадисти, участвали в зверства на ИДИЛ! Самоков въстана с твърдо НЕ на лагерите за бежанци!

1476030702-2
ЕТО ВИ „НОВИТЕ МИЛИ ХОРА“, КОИТО МЕРКЕЛ ПОКАНИ… И ЗАРАДИ КОИТО ТРЯБВАЛО ДА ПОНЕСЕМ СОЛИДАРНО ОТГОВОРНОСТ ПО ДУМИТЕ НА БОРИСОВ, ЩОТО СМЕ ИЗНАСЯЛИ „ДЕМОКРАЦИЯ“ В СТРАНИТЕ ИМ ЗАЕДНО С НАТО , САЩ И ЕС!
17 потенциални терористи  са били заловени тази нощ край Никопол, докато се опитвали нелегално да преминат границата през Дунав с лодка, разказаха жители на града, станали случайни свидетели на екшъна.В мобилните телефони на „мигрантите“ са били открити брутални клипове с убийства, рязане на глави  и мъчения, споделиха още запознати със случая, съобщава radiovox.bg.

Макар че районът е отцепен от силите на  реда и до момента, засега няма официално потвърждение от властите.

Преди около месец други 20 бежанци са били заловени в Бреница.

Междувременно граждани на Самоков излязоха на протест срещу настаняването на бежанци, съобщиха БНР и Нова телевизия.

Демонстрацията се провежда на площада в града. Тя е провокирана от слухове, че в сградите на бивши поделения в две села край града ще бъдат изградени центрове за мигранти.

Според кмета на Самоков Владимир Георгиев главната причина е липсата на достатъчно информация и диалог.

„Нас никой не ни е потърсил – нито мен като кмет, нито Общинския съвет или някой от Общинска администрация при тези огледи и при всичко, което се случва в момента. Това е съвсем естествена реакция, гражданите усещат като го няма този диалог, като не се дава достатъчна информираност”, каза той пред радиото, обобщавайки притесненията на жителите на града.

В момента на площада са се събрали доста хора с български знамена, за да изразят тази своя позиция, поясни още Георгиев.

Истина е, че са оглеждани казармите, но тази информация е неофициална и точно затова се разглежда като слух. В писмения отговор от министър Румяна Бъчварова се казва, че тези казарми са оглеждани пред 2015-а година, а ние знаем за огледи дори преди десетина дни„, заяви една от протестиращите.

Добре дошли са всички, които ще приемат нашия език, култура и социални привички„,каза друг гражданин.

Жителите на града излязоха с обща декларация срещу настаняването на бежанци в техния град.

Пред БНР хората споделиха, че желаят децата на България да имат добро бъдеще,  да се запазят традициите и нравите, без да бъдат повлияни от чужда култура и разбирания, каквито носят със себе си мигрантите.

Те смятат още, че мигрантите нарушават бита и християнските традиции. Хората изразиха притеснения от евентуалното създаване на терористични клетки в страната. 

Според bTV в демонстрацията са се включили стотици жители на града. Организаторите на протеста са категорични, че нито една политическа сила не стои зад инициативата.

Чрез депутатите, избрани от техния район, протестиращите са отправили питане към вътрешния министър за изграждането на лагер. В отговора на Румяна Бъчварова се твърди, че не е предвидено да се откриват центрове – нито в Хасково, нито в Софийска област.

Огледи на казармите са правени през 2015 г., допълва вътрешният министър. По информация на bTV обаче в казармите отново са идвали на проучване от различни институции преди две седмици.

Нюз БГ, БНР, Радио Вокс, Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/452119

https://news.bg/society/stotitsi-izlyazoha-na-protest-v-samokov-sreshtu-nastanyavaneto-na-bezhantsi.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
966090ef25235e32fcdbcad6fc8286a4

Фейсбук попиля Найо Тицин за снимката от катастрофата с Киро и НСО

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024