Политика

Дончев оставя плана за възстановяване на следващия кабинет

Дончев оставя плана за възстановяване на следващия кабинет

59335f607fe14cc98f517c8ec5d03380

 

 

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че няма да внася за приемане от правителството Националния план за възстановяване и устойчивост на България, а ще остави това да стори следващият състав на Министерския съвет. Това се разбра по време на кръгла маса за бъдещето на страната, организирана от коалицията „За зелен рестарт“, съобщи БТА.

 

 

 

 

Според него няма да има нужда от ревизия на документа, защото крайният срок за подаването му на Европейската комисия (ЕК) е до края на април. Дончев отбеляза, че в момента се работи по версия 3.0, която е в почти пълна степен на техническа готовност с предварителна оценка на въздействието и в голяма степен е съгласувана и договорена с ЕК.

 

Аз бих имал законовото основание да внеса предложение на Министерския съвет той да приеме тази версия на плана, след което той да бъде изпратен официално на ЕК. Не съм го направил по една проста причина – не считам, че това е почтено. Това е план, който ще се реализира следващите 5 – 6 години и не е редно едно правителство на края на мандата си да внася плана, макар че той не е правен само от правителството, а в режим на широки обществени консултации„, каза вицепремиерът.

 

 

 

 

Той отбеляза, че ГЕРБ ще остави следващото правителство да направи необходимите редакции или, ако счита за необходимо, да разработи нов план.

 

 

 

 

Говорил съм с представители на ЕК, те са в състояние да проявят известно разбиране и да удължат крайния срок, за да може следващото правителство да внесе такъв план, какъвто счита за добре“, обяви Дончев.

 

 

БТА, Дунав мост

Политика

More in Политика

dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024