Политика

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Мая Манолова се е напомпала да стане полицай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Мая Манолова се е напомпала да стане полицай

big_big_00cb0

 

 

 

Бурно недоволство в ГЕРБ и искане за оставка предизвика акцията на Мая Манолова в Булгартрансгаз с искане на документите за похарчените милиарди за Турски поток.

В НС се търсят тяснопартийни интереси, не решения за обществото.

 

 

„През седмицата, в която парламентът започна работа по законодателните теми, се разбра, че ще се обсъждат теми, различни от дневния ред на обществото. Държавата ни се нуждае от решения на здравната криза, на икономическата, на социалните предизвикателства. Отговор на тези въпроси няма. Колегите от т.нар. „партии на промяната“ решиха да разглеждат законопроекти, свързани с интересите на политическите партии – промяна в Изборния кодекс“.

 

 

 

Това коментира пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ – СДС, за първите работни дни на Народното събрание.

 

 

 

Тя подчерта, че партия ГЕРБ е показала, че не е деструктивна, като е приела внесени предложения за гласуване в парламента:

 

 

„Ще бъдем силна опозиция с коментар по всяка тема от дневния ред на обществото. Доста години сме носили отговорността си… Осъзнали сме как да представяме приоритетите си пред гражданите“.

 

 

В предаването „Неделя 150“ Атанасова допълни и коментар по темата за мораториума върху действията на правителството в оставка. И за комисията за ревизия на управлението на Бойко Борисов:

 

 

 

„Тази комисия толкова е напомпала г-жа Мая Манолова, че тя е решила дори в полицейско поприще да се впусне. Може би е добре да работи, въпреки че го прави в доста експресивно състояние“.

 

 

Утре ГЕРБ ще внесе искане за тълкувателно решение по отношение на наложения мораториум и искане за обявяването му за противоконституционен. Все още се обмисля дали да бъде внесено такова искане по отношение на комисията за ревизия.

 

 

 

 

„Разбира се, че сме търсили грешките в себе си. Партия, която е управлявала 10 г., е нормално да носи негатив, защото сме взимали, най-малкото, и нестандартни решения. ГЕРБ никога не е имала мнозинство от 2009 г. насам. Колегите от останалите парламентарни групи формират конституционно мнозинство. Правителството на Пламен Орешарски даде заявки за ревизия на управлението на ГЕРБ. След това президентът, когато встъпи в длъжност, също заяви, че ще ни проверява. Досега не съм видяла да има някакви конкретни факти, които да са били извадени“, каза още Атанасова.

 

 

 

БНР

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024