Политика

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Мая Манолова се е напомпала да стане полицай

Десислава Атанасова, ГЕРБ: Мая Манолова се е напомпала да стане полицай

big_big_00cb0

 

 

 

Бурно недоволство в ГЕРБ и искане за оставка предизвика акцията на Мая Манолова в Булгартрансгаз с искане на документите за похарчените милиарди за Турски поток.

В НС се търсят тяснопартийни интереси, не решения за обществото.

 

 

„През седмицата, в която парламентът започна работа по законодателните теми, се разбра, че ще се обсъждат теми, различни от дневния ред на обществото. Държавата ни се нуждае от решения на здравната криза, на икономическата, на социалните предизвикателства. Отговор на тези въпроси няма. Колегите от т.нар. „партии на промяната“ решиха да разглеждат законопроекти, свързани с интересите на политическите партии – промяна в Изборния кодекс“.

 

 

 

Това коментира пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ – СДС, за първите работни дни на Народното събрание.

 

 

 

Тя подчерта, че партия ГЕРБ е показала, че не е деструктивна, като е приела внесени предложения за гласуване в парламента:

 

 

„Ще бъдем силна опозиция с коментар по всяка тема от дневния ред на обществото. Доста години сме носили отговорността си… Осъзнали сме как да представяме приоритетите си пред гражданите“.

 

 

В предаването „Неделя 150“ Атанасова допълни и коментар по темата за мораториума върху действията на правителството в оставка. И за комисията за ревизия на управлението на Бойко Борисов:

 

 

 

„Тази комисия толкова е напомпала г-жа Мая Манолова, че тя е решила дори в полицейско поприще да се впусне. Може би е добре да работи, въпреки че го прави в доста експресивно състояние“.

 

 

Утре ГЕРБ ще внесе искане за тълкувателно решение по отношение на наложения мораториум и искане за обявяването му за противоконституционен. Все още се обмисля дали да бъде внесено такова искане по отношение на комисията за ревизия.

 

 

 

 

„Разбира се, че сме търсили грешките в себе си. Партия, която е управлявала 10 г., е нормално да носи негатив, защото сме взимали, най-малкото, и нестандартни решения. ГЕРБ никога не е имала мнозинство от 2009 г. насам. Колегите от останалите парламентарни групи формират конституционно мнозинство. Правителството на Пламен Орешарски даде заявки за ревизия на управлението на ГЕРБ. След това президентът, когато встъпи в длъжност, също заяви, че ще ни проверява. Досега не съм видяла да има някакви конкретни факти, които да са били извадени“, каза още Атанасова.

 

 

 

БНР

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024