Политика

НА ЖИВО! Илчовски се появи в НС с охрана на НСО. От ГЕРБ се опитват да отклонят изслушването му

НА ЖИВО! Илчовски се появи в НС с охрана на НСО. От ГЕРБ се опитват да отклонят изслушването му

komisia_1
Бизнесменът Светослав Илчовски влезе в парламента с охрана на НСО. Очаква се той да продължи разказа си за натиска от страна на управляващите в комисията по ревизиия.

Припомняме ви, че преди два дни депутатите от ГЕРБ не позволиха Илчовски да говори за олигархичните зависимости и кражбите на властта, като започнаха да приказват върху него. Заканиха се и че ще го съдят.

 

 

 

Днес ще бъдат изслушани и представители на БОЕЦ, които ще дадат повече гласност за къщата в Барселона, свързвана с премиера Бойко Борисов.   „Страх тресе кочината! Припомняме, че днес внесохме и сигнал до Европейските институции, Лаура Кьовеши и българската прокуратура за разкритията на Илчовски в комисията!“, допълват от организацията.

 

 

 

От ГЕРБ опитват да отклонят изслушването на Илчовски в комисията. Дани Каназирева каза: Тази комисия е  проверка на разходите на МС и проверка на дружествата с над 50 процента държавно участие. Сега виждаме, че в дневния ред е предвидено изслушване на частни дружества. Все едно се намираме преди 89-та година. Заприличваме на трибунал. Още 100 души могат да дойдат и да разкажат разни неща. Предметът е друг. Това е поредното политическо шоу и зрелище, което няма до доведе до нищо. Нека по сигналите да се сезира прокуратурата и да се извърши проверка.

 

 

Проф. Гечев от БСП обаче контрира: Искаме да разберем какво да правили държавните институции. Ние се занимаваме със щети на бюджета на България. Няма защо да губим време.

 

 

Каназирева отново се включи: Не е правилно тук да слушаме разкази. Иначе всичко друго е една предизборна агитация. Как ще продължава тази комисия, като то свърши времето на този парламент. Вие, за да направите проверка бе да съставите правителство и да сезирате компетентните органи. Вие си получихте звездния миг.

 

 

Мая Манолова уточни: Гражданите искат да знаят кой е допуснал сградата на „Алепу“. От вашите колеги имаше нападки, че аз имам връзка с това. нищо не трябва да се крие, всичко трябва да се изясни.

 

 

Тома Биков: Очакваме да получим документи от сигнала към човека/ бел. ред. Илчовски/. Ние нямаме документи. Ако другите са поучили, а другите не, ще приемем това като провокация.

 

 

 

Мая Манолова: На предното заседание г-н Илчовски даде документи и предложих те да се разгледат на закрита заседание, защото са свързани с работата на фондовата борса.

 

 

 

Тома Биков: това не кореспондира с вашата заявка за прозрачност. Ние искаме тези документи да се разгледат публично. В тези документи се крият много повече факти, сигурно, отколкото в разказите на господина. Може тези разкази може да са верни, може да не са. Аз предполагам че те не са верни.

 

 

 

 След дебати с 12 „за“ и 3-ма против дневният ред беше приет.

 

 

 

Фрог нюз

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024