Русия

Песков за хвалбите на САЩ, че US хакери са проникнали в мрежите на Кремъл: Голословни твърдения, защитени сме от кибератаки!

Песков за хвалбите на САЩ, че US хакери са проникнали в мрежите на Кремъл: Голословни твърдения, защитени сме от кибератаки!

песков768x432
Мерките за сигурност на компютърните системи в Русия отговарят на днешните заплахи, заяви президентският прессекретар Дмитрий Песков.
Песков бе помолен от ТАСС да коментира медийни съобщения, че руски системи, включително в Кремъл, са били разбити от военни хакери на САЩ, предаде агенцията, цитирана от БТА.

„Мерките за гарантиране на кибернетична и информационна сигурност се вземат на равнище, което отговаря на текущия момент, както и на заплахите, отправяни към нас на официално ниво от представители на други държави“, увери Песков.

Военни хакери на САЩ са проникнали в компютърните мрежи, управляващи енергоснабдяването в Русия, в телекомуникационните системи и в мрежите на Кремъл, съобщи по-рано американската телевизия Ен Би Си, като се позова на високопоставени източници от разузнавателната общност.

Според телевизията хакерите са направили руските мрежи уязвими за кибератаки от страна на САЩ.

Преди това американски представители неведнъж обвиниха Русия, че хакери, работещи за руското правителство, извършват атаки срещу информационните системи на ведомства от САЩ и на предизборните щабове на кандидат-президентите; обещаха и симетричен отговор.

Москва смята подобни обвинения, непотвърдени с факти, за голословни и незаслужаващи внимание, добавя ТАСС.

Dir.bg

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024