Политика

Лекарят на Кацаров от “Пирогов“: Направих го за Стойчо, за да не плаща. А той излъга и ме продаде

Лекарят на Кацаров от “Пирогов“: Направих го за Стойчо, за да не плаща. А той излъга и ме продаде

 

petar-atanasov

 

 

Завеждащият Клиниката по вътрешни болести на „Пирогов“ доц. д-р Петър Атанасов отрече твърденията на здравния министър Стойчо Кацаров, че той е един от фиктивните пациенти, заради които болницата трябва да връща 1 млн. лв., а директорът ѝ Асен Балтов беше сменен.

 

 

 

Преди ден Кацаров обяви, че той един от 400 фиктивни пациенти, които първоначално са лекувани реално от коронавирус в “Пирогов“, но след това фиктивно са били водени лежащо болни по клинични пътеки за бъбречни и чернодробни усложнения.

 

 

Атанасов коментира в петък пред бТВ, че Кацаров наистина е бил изследван и проследяван в “Пирогов“ след като е преболедувал коронавируса, а по клиничната пътека за цироза е отчетен, за да не плаща скъпи изследвания. Атанасов заяви, че Кацаров е излъгал и го е продал за дребни политически дивиденти.

 

 

 

“За съжаление или за добро съм проявил повече внимание към г-н Кацаров, но то е било като към много близък човек. Със семейство Кацарови ме свързваше едно дългогодишно, искрено приятелство. Лично помолих съпругата му да го доведе за контролни прегледи, за да преценим дали има нужда от допълнително лечение и профилактика. Опитал съм се да се отнеса към него така, както съпругата му се отнася към мен като мой лекуващ лекар“, разказа Атанасов.

 

 

“Диагнозата цироза идва от една лъжа. Не може един лекар и юрист да не прави разлика между заглавие на клинична пътека и диагноза. Вчера той обяви заглавието на клиничната пътека, която е за цироза, а диагнозата е остра или подостра чернодробна недостатъчност. Става въпрос за работна диагноза, по която аз съм работил, за да изключим усложнения с черния дроб и бъбреците му“, обясни Атанасов.

 

 

Той каза, че за това има съставен документ на Кацаров – история на заболяването – в деня на повторното му приемане. “Лично аз съм му обяснил, че пускам тази история на заболяването, за да не плаща доста скъпи изследвания“, посочи Атанасов.

 

 

 

Става въпрос за скенер, кръвни изследвания, кардиограма, прегледи от Атанасов и негова колежка.

 

 

“Първата хоспитализация беше едно сериозно изпитание и борба за живота му, но това не го коментирам, защото той не е говорил за това. Вторият път не е спал в болницата и с това аз съм прекалил и съм го пуснал да е приходящ. Но това не означава, че не е проследяван лично от мен“, каза Атанасов.

 

 

 

“Това е изключение, което съм направил, защото е Стойчо. Направил съм го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов. Продаде ме за дребни политически дивиденти“, каза лекарят, който не скри огорчението си от случилото се.

 

 

 

 

В петък пред болницата отново излязоха медици на протест срещу обвиненията, че болницата е източвала НЗОК и срещу уволнението на директора проф. Асен Балтов.

 

Би ти ви, нова тв, Мигнюз

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024