Русия

Жега! Дъжд от бомби срещу терористите в Сирия! Русия започна нова офанзива срещу заводи и складове на ИД! (видео)

Жега! Дъжд от бомби срещу терористите в Сирия! Русия започна нова офанзива срещу заводи и складове на ИД! (видео)

%d0%ba%d1%83%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%86%d0%be%d0%b21046373404

Въоръжените сили на Русия във вторник (15 ноември) започнаха мащабна операция срещу терористите в сирийските провинции Идлиб и Хомс, включително с помощта на крайцера „Адмирал Кузнецов“. Това съобщи военният министър на страната Сергей Шойгу, цитиран от ТАСС.

„Днес в 10:30 и в 11:00 ч започна голяма операция по нанасяне на масирано огнево поражение по позиции на „Ислямска държава“ (ИД) и „Джебхат ан-Нусра“ в провинциите Идлиб и Хомс“, рапортува Шойгу на заседание на министерството на отбраната и представители на ОПК, водено от руския президент Владимир Путин. По думите му в операцията участват „Адмирал Григорович„, който пуска крилати ракети „Калибър“, брегови ракетни комплекси „Бастион“ и „за първи път в историята на ВМФ в бойните действия започна да взема участие и авионосецът „Адмирал Кузнецов“.

Шойгу поясни, че руските въоръжени сили нанасят масирани удари по заводи на терористите в Сирия.

„Основните цели на нанасяните удари са складове с боеприпаси, струпвания и центрове за подготовка на терористите, както и заводи за производство за различни видове средства за масово поразяване на населението“, заяви той.

По-рано Путин постави задача за надеждно въздушно прикритие на руските въоръжени сили в Сирия. В тази връзка на заседанието във вторник Шойгу докладва, че направено много за „организацията на добра ешелонирана система за отбрана“ и спомена работата на системите С-400, С-300, комплексите „Бастион“ и др.

Руската военноморска сила в Сирия е надеждно защитена от крайбрежни противоракетни системи „Бастион“ и системи „Панцир“, уверил Шойгу.

На 8 ноември беше съобщено, че групата кораби, водена от единствения руски самолетоносач, която включва крайцера „Петър Велики“ и други два разрушителя, че са достигнали целта си край бреговете на Сирия, след като тръгнаха от бреговете край Норвегия, преминаха край Великобритания, през Гибралтарския проток и прекосиха цялото Средиземно море.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/11/15/admiral-kuznecov-vleze-v-boya-sreshchu-teroristite-v-siriya_647957

 

Русия

More in Русия

Image_17909992_40_0

Технократ без ден в армията поема руските войски от Шойгу

май 13, 2024
bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024