ОБЩЕСТВО

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли „Морени“… СНИМКИ/ВИДЕО

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли „Морени“… СНИМКИ/ВИДЕО

 

balgaria-izgoni-pozorno-nigerieca-ot-reklamite-na-vafli-moreni-1

 

 

Майкъл Ола е бил екстрадиран в Абуджа без пари, багаж и мотиви.

 

 

 

Символът на рекламния бизнес у нас от 90-те години на мащабно промотираните някогашни вафли „Морени“ е изгонен позорно от България обратно в родината му Нигерия. Майкъл Ола е бил екстрадиран без никакви мотиви преди броени дни, съобщава Lupa.bg.

 

 

Диджеят става особено популярен като рекламно лице на вафлата „трепач“, като с веселото си послание от малкия екран, излъчвано от сутрин до вечер във всички блокове, той успя да пробие и в съседните страни и да популяризира шоколадовия десерт.

 

 

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли „Морени“ - 2

 

 

Само допреди няколко седмици Майкъл твори музика, гледа семейството си и се разписва всяка седмица в дирекция „Миграция“, че е на територията на страната и не смята да я напуска.

 

 

Това обаче той, дори да иска, не може да стори, уточняват близките му.

 

 

Тегобите за нигериеца започват миналата година, когато изтича срокът на паспорта, издаден от Абуджа, като с издаването на нов трябва да се поднови и хуманитарният му статут от българските власти.

 

 

Ола го получава навреме, но пасаванът без да са ясни причините остава у Агенция „Миграция“ от 3 януари 2019 г. и вместо него, мъжът е принуден да се придвижва и работи в София с хвърчащо листче с личните си данни. В България той е бил със статут на временно пребиваващ.

 

 

България изгони позорно нигериеца от рекламите на вафли „Морени“ - 3

 

 

 

Неизвестно защо обаче в началото на месеца служители на МВР прибрали въпросното листче от ръцете му, след което закарали Майкъл в Центъра за временно настаняване в „Бусманци“, където го държали седем дни и в неделя вечерта го екстрадирали на летище „София“ с полет за Абуджа.

 

 

Близките на известния диджей алармират, че той не се е връщал в родината си от 30 години, както и че не разполага с никого и нищо там.

 

 

Качили са го на самолета и без багаж и лични средства.

 

 

Да изгониш човек, които от 30 г. живее тук, и има син в България -това вероятно е пореднdта нетрезва псевдоактивност за справяне с мигрантската криза демонстрирана от страна на министър Бойко Рашков, коментира сайтът.

 

 

У нас Майкъл Ола има пораснал син и годеница, за която обаче не е успял да се ожени тъкмо заради задържания над година пасаван.

 

 

От форума:
То въпроса е по-скоро как 30 години се размотава из страната без гражданство . Вероятно е трябвало да направят това преди 29 години , не чак сега .
Да, той министъра е виновен, а тоя цяла година не разбрал как да си оправи документите. Нещо намирисва работата, особено като знам мисирките как се подлагат авансово.
Лупа бг, Факти бг

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024