ОБЩЕСТВО

Наша звезда обърна гръб на България, oстава в САЩ

Наша звезда обърна гръб на България, oстава в САЩ

 

16374738892

 

Българската звезда в плуването Антъни Иванов обяви, че няма намерение да се прибира в родината си и остава да живее в САЩ. 22-годишният спортист, родом от Велико Търново, е последна година студент в университета „Вирджиния тех“. Иванов съобщи, че повече няма да се подготвя с нашия национален отбор. Той иска да остане далеч от проблемите в България.

 

 

 

 

 

 

„Вече имам предложение за работа, но тя няма нищо общо с плуването. За момента се фокусирам върху плуването. Работата, която имам, мога да я работя и дистанционно, когато завърша догодина, така че всичко се нарежда добре. Мисля да остана в САЩ, не мисля да се прибирам в България въобще. Мисля, че в Америка има много повече възможности. Това ми е планът засега. Не съм мислил да си сменям националността със сигурност. Засега се състезавам за България“, обясни Антъни в интервю за YouTube канала „Спортната джунгла“.

 

 

 

Иванов коментира и шумния допинг скандал в българското плуване от началото на годината, заради който трима наши таланти бяха лишени от състезателни права за 4 години. Здравко Баблаков (18 г.), Светлозар Николов (20 г.) и Благой Панайотов (18 г.) дадоха положителни проби за анаболния стероид станозолол по време на извънсъстезателен тест в края на февруари.

 

 

 

„Опитах се да защитя момчетата, но не съм бил част от скандала. Не съм бил в България, не знаех въобще за какво става въпрос. И все още не знам какво се случва и дали момчетата ще бъдат оневинени по някакъв начин. Но това на мен не ми е попречило по никакъв начин. Всички отношения между състезателите в отбора са изчистени и не мисля, че има нещо останало от скандала. Може би тогава малко прекалихме с обръщенията, но това е нормално“, каза Антъни.

 

 

 

Звездата на българското плуване добави, че лично за себе си е взел решение повече да не се подготвя с националния отбор. „По-добре да съм далеч оттам. Нямам много голямо желание да съм въобще между всички шамари и да не знам какво може да се случи по всяко време. Понеже много хора изгубиха доверие като цяло в методите, които използваха във федерацията миналата година за възстановяване, за лагери и т. н. Мисля, че много хора ги е страх да се доверят отново, за да не стане така, че те да изгубят кариерата си. По-добре да не пия нищо за възстановяване, но да съм сигурен, че не приемам никакви забранени субстанции, отколкото да съм хванат с допинг и да съм наказан за четири години“, oбясни плувецът.

В момента Антъни Иванов е насочил цялата си подготовка към световното първенство в 25-метров басейн в Абу Даби (15-20 декември). „Поставям си за цел подобряване на личните времена отново след европейското първенство. Оттам-нататък класирането на всяко голямо състезание е различно. Не всеки е винаги във форма. Сега има доста състезания, на които ходят много хора, така че не мисля, че всички ще са в много добра форма на Световното. Знам, че американците ще пращат изключително силен отбор, така че със сигурност ще бъде доста оспорвано.“

 

 

 

Блиц

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024