Политика

ИЗНЕНАДА! Посолството на САЩ не знае за разговор между Тръмп и Борисов! Няма и ред за такъв в сайта на Тръмп!

ИЗНЕНАДА! Посолството на САЩ не знае за разговор между Тръмп и Борисов! Няма и ред за такъв в сайта на Тръмп!

Не сме виждали транскрипти на разговорите на новоизбрания президент Доналд Тръмп и българския премиер Бойко Борисов. Тъй като той все още не е встъпил в длъжност обаче екипът му не е задължен да предоставя такава информация. Това са заявили от пресцентъра на американското посолство в София пред „Фрог нюз“.

Колаж: „Фрог нюз“

Сайтът се е свързал с дипломатическата мисия с молба за предоставяне на подробности около телефонния разговор между Тръмп и Бойко Борисов, новината за който бе обявена от правителствената информационна служба в петък.

Припомняме, че според пресцентъра на Министерския съвет Тръмп е изразил „очакване в най-скоро време да се осъществи среща между двамата, на която в личен разговор да обсъдят възможностите за разширяване на двустранното сътрудничество”.

От своя страна Борисов му се похвалил с „макроикономическите показатели на страната ни, като отбеляза ръста на икономиката, който е един от най-високите за Европа, нулевата инфлация, ниските данъци и нисък външен дълг”.

Информация за разговор между Тръмп и Борисов обаче не се появи в нито една медия отвъд Океана. Подробности за това какво са си казали в един такъв разговор също отсъстват.

„В момента с г-н Тръмп работи преходен екип, за тях не важи правилото да публикуват разговорите на новоизбрания президент, който още не е встъпил в длъжност с държавни или правителствени глави”, са обяснили от американското посолство пред „Фрог нюз“.

В сайта, който публикува всички действия на Доналд Тръмп преди да встъпи в длъжност в Белия дом, също няма нито ред за някакъв разговор с премиера в оставка Борисов. Има за разговори с премиерите на Дания, Пакистан и др., но за половинчасовия разговор с Борисов – както го представи самият той и министърът в оставка Владислав Горанов – липсва и дума.

Източник:

http://frognews.bg

Политика

More in Политика

geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024