ОБЩЕСТВО

Мъжът на Катя Филипова си отиде в мъки 10 години след смъртта й

Мъжът на Катя Филипова си отиде в мъки 10 години след смъртта й

 

katya

 

 

На 13 май се навършват 10 години от смъртта на незабравимата българска певица Катя Филипова. Дни преди кръглата годишнина от този свят си е отишъл и нейният съпруг – известният музикант Крум Калъчев, който починал в мъки и самота, споделят негови близки.

 

 

 

През последните години барабанистът се бил затворил в себе си и не желаел да общува с никого. Стоял непрекъснато заключен в апартамента, който обитаваха с голямата му любов Катя, и не отварял дори на хората от най-тесния си приятелски кръг. След кончината на жена си Калъчев отключил депресивни състояния, с които така и не можал да се пребори и с времето се поболял от страдание по покойната певица.

 

 

 

„На погребението на Крум Калъчев имаше 5-6 души музиканти и Мими Николова. Другите бяха приятели не музиканти, роднини и близки на семейството. Неприятно съм изненадан и разочарован от колегите и приятели на Крум, които не дойдоха да се сбогуват с него и да го изпратят с аплодисменти от сцената на живота. Бог да го прости!“, написа във фейсбук неговият колега Стойчо Раднев.

 

 

 

Калъчев и Катя бяха семейство в продължение на цели 32 години. „С Крум се познаваме много отдавна, но бяхме в различни компании. Като започнах да пея, станахме и колеги. Всеки си имаше своя личен живот – съвсем естествено. Станахме близки на турне в Русия през 1981 г.“, разказваше приживе Филипова. В Централния дом на работниците в областта на изкуството и културата българите имат концертна изява в новогодишен бал. Участва и самата Людмила Гурченко.

 

 

 

На другия ден е 1 януари. На закуска Крум подарява на Катя нежен сервиз от сребро. Тя е изненадана приятно, а в същото време ѝ става неудобно – не се е сетила за подарък. Това е началото на романтиката между тях, която продължава 32 години. До последно Крум Калъчев е истински кавалер и грижовен съпруг, твърдят семейни приятели. Официално двамата подписват през 1983-та. Кумува им музикантът Мишо Ваклинов.

 

 

 

Междувременно Катя вече е изпяла „Незабрава“ и е тотална звезда. Популярността ѝ не отслабва, въпреки че от средата на 70-те години работи по-активно в Източна Германия, отколкото у нас. До края на 80-те тя и съпругът ѝ пътуват по северните морета с малък съпровождащ състав.

 

 

 

Заболяване на Катя и загуба на близки хора са подводните камъни на щастливия съвместен живот. Голямата драма на нейната фамилия е, че всички си тръгват твърде млади. Родителите ѝ не доживяват 60. Отива си и композиторката Зорница Попова, която била като втора майка на Катя. Братът на певицата също умира, без да дочака старини. Синът му заживява при Катя и Крум и те му дават път в живота.

 

 

 

Крум Калъчев трудно преживя загубата на съпругата си, която умира в ръцете му. „Издъхна в миг. Каза: „Лошо ми е!..“, и издъхна в ръцете ми. А бяхме поканили гости на вечеря…“, разказа 40 дни след смъртта ѝ почерненият съпруг. В последните години от живота си гласовитата Филипова се бе оттеглила от сцената и от колегите си от естрадния жанр. Прекарваше дните си в изолация и самота, композирайки и пеейки само у дома, не и на голямата сцена.

 

 

 

Нейни близки тогава споделиха, че Катя решила да се оттегли от славата и да се скрие от публиката, защото изпаднала в депресия, не се харесвала и не искала да се показва пред хора. Преди да стопира окончателно кариерата си, певицата рязко напълня и не можеше да се пребори с комплексите от килограмите.

 

 

 

Напълняването ѝ обаче се дължеше на здравословен проблем с щитовидната жлеза, който нямаше как да бъде решен чрез операция, защото лекарите отказвали да се наемат с толкова сложна интервенция. Тя почина на рождения си ден – 13 май, през 2012 г. Точно 10 години след нея си замина и нейният съпруг. Приживе двамата нямаха щастието да имат свои наследници.

 

Източник: Ретро

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171544294712064

Трагедия! Наш спортист почина само на 38 години

май 11, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024

Топ 5 тенденции в онлайн казината през 2024 г.

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024