ОБЩЕСТВО

Мъжът на Катя Филипова си отиде в мъки 10 години след смъртта й

Мъжът на Катя Филипова си отиде в мъки 10 години след смъртта й

 

katya

 

 

На 13 май се навършват 10 години от смъртта на незабравимата българска певица Катя Филипова. Дни преди кръглата годишнина от този свят си е отишъл и нейният съпруг – известният музикант Крум Калъчев, който починал в мъки и самота, споделят негови близки.

 

 

 

През последните години барабанистът се бил затворил в себе си и не желаел да общува с никого. Стоял непрекъснато заключен в апартамента, който обитаваха с голямата му любов Катя, и не отварял дори на хората от най-тесния си приятелски кръг. След кончината на жена си Калъчев отключил депресивни състояния, с които така и не можал да се пребори и с времето се поболял от страдание по покойната певица.

 

 

 

„На погребението на Крум Калъчев имаше 5-6 души музиканти и Мими Николова. Другите бяха приятели не музиканти, роднини и близки на семейството. Неприятно съм изненадан и разочарован от колегите и приятели на Крум, които не дойдоха да се сбогуват с него и да го изпратят с аплодисменти от сцената на живота. Бог да го прости!“, написа във фейсбук неговият колега Стойчо Раднев.

 

 

 

Калъчев и Катя бяха семейство в продължение на цели 32 години. „С Крум се познаваме много отдавна, но бяхме в различни компании. Като започнах да пея, станахме и колеги. Всеки си имаше своя личен живот – съвсем естествено. Станахме близки на турне в Русия през 1981 г.“, разказваше приживе Филипова. В Централния дом на работниците в областта на изкуството и културата българите имат концертна изява в новогодишен бал. Участва и самата Людмила Гурченко.

 

 

 

На другия ден е 1 януари. На закуска Крум подарява на Катя нежен сервиз от сребро. Тя е изненадана приятно, а в същото време ѝ става неудобно – не се е сетила за подарък. Това е началото на романтиката между тях, която продължава 32 години. До последно Крум Калъчев е истински кавалер и грижовен съпруг, твърдят семейни приятели. Официално двамата подписват през 1983-та. Кумува им музикантът Мишо Ваклинов.

 

 

 

Междувременно Катя вече е изпяла „Незабрава“ и е тотална звезда. Популярността ѝ не отслабва, въпреки че от средата на 70-те години работи по-активно в Източна Германия, отколкото у нас. До края на 80-те тя и съпругът ѝ пътуват по северните морета с малък съпровождащ състав.

 

 

 

Заболяване на Катя и загуба на близки хора са подводните камъни на щастливия съвместен живот. Голямата драма на нейната фамилия е, че всички си тръгват твърде млади. Родителите ѝ не доживяват 60. Отива си и композиторката Зорница Попова, която била като втора майка на Катя. Братът на певицата също умира, без да дочака старини. Синът му заживява при Катя и Крум и те му дават път в живота.

 

 

 

Крум Калъчев трудно преживя загубата на съпругата си, която умира в ръцете му. „Издъхна в миг. Каза: „Лошо ми е!..“, и издъхна в ръцете ми. А бяхме поканили гости на вечеря…“, разказа 40 дни след смъртта ѝ почерненият съпруг. В последните години от живота си гласовитата Филипова се бе оттеглила от сцената и от колегите си от естрадния жанр. Прекарваше дните си в изолация и самота, композирайки и пеейки само у дома, не и на голямата сцена.

 

 

 

Нейни близки тогава споделиха, че Катя решила да се оттегли от славата и да се скрие от публиката, защото изпаднала в депресия, не се харесвала и не искала да се показва пред хора. Преди да стопира окончателно кариерата си, певицата рязко напълня и не можеше да се пребори с комплексите от килограмите.

 

 

 

Напълняването ѝ обаче се дължеше на здравословен проблем с щитовидната жлеза, който нямаше как да бъде решен чрез операция, защото лекарите отказвали да се наемат с толкова сложна интервенция. Тя почина на рождения си ден – 13 май, през 2012 г. Точно 10 години след нея си замина и нейният съпруг. Приживе двамата нямаха щастието да имат свои наследници.

 

Източник: Ретро

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

a29abb95a1c822f1d9f2cfddcaf0989f

Над 3 млн. българи едвам свързват двата края

април 27, 2024
8ab28cea1_pacov

Йото Пацов: Днешната журналистика и медии са по-несвободни от тези преди 1989 година

април 26, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
Image_17742841_40_0

Здравният министър и Кунчев с извънредни решения заради коклюша, огласиха какви стъпки се предприемат

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024