Политика

Край на интригата: Петков и Василев решиха – ПП ще се яви сама на изборите

Край на интригата: Петков и Василев решиха – ПП ще се яви сама на изборите

big_1f32

 

 

 

ПП ще се яви сама на изборите. Това е окончателното решение на партията. Тя няма да прави предизборнан коалиция с ДБ, предаде bTV.

 

 

Също така формацията „Продължаваме Промяната“ вече е вписана в Софийския градски съд като партия и се очаква да се присъедини към вече регистрираната коалиция.

 

 

„Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната“, се казва в изявление на партията.

 

 

По-рано в четвъртък Александър Ракшиев от ПП обяви, че партията ще проведе Национален съвет, на който ще бъде обсъдено как ще се явят на изборите, предаде Нова тв.

 

 

 

Изпълнителния съвет на ПП се състои от 13 души: Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев, Андрей Гюров, Даниел Лорер, Николай Събев, Николай Денков, Калина Константинова Лена Бориславова, Венеция Нецова-Ангова, Росен Костурков, Калоян Икономов и Ивайло Шотев.

 

На 9 август съдът допусна вписване на „Продължаваме Промяната“ в регистъра. Според решението на съда искането за вписване е основателно и следва да се извърши, тъй като от представените към заявлението писмени доказателства се установява наличието на предвидените в закона предпоставки.

 

 
„По делото не са събрани доказателства, които да оборват верността на представените със заявлението документи“, се казва още в решението.

 

Документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли. На учредителното събрание са събрани над 580 декларации, а впоследствие са събрани близо 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от ПП.

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024