Политика

Петков: България е изправена пред три огромни риска

Петков: България е изправена пред три огромни риска

 

big_56

 

 

Пред България има 3 големи риска. Първият е тактическите решения да завладеят партиите на статуквото. Вторият е на следващите избори националистическите позиции да дадат по-голям тласък на България в странни посоки като напускане на ЕС. Третият риск е амбицията за президентска република. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият премиер и лидер на Продължаваме промяната Кирил Петков.

 

 

 

По думите му идеята за президентска република означава концентрация на огромна власт в ръцете на един човек. Първата политическа сила при президентска република овладява властта за 4 години. Такова нещо е голям риск за България, подчерта Петков, цитиран от „Нюз.бг“.

 

 

Лидерът на ПП коментира и избора на председател на Народното събрание. Той посочи, че в първия ден партиите са използвали остра реторика, но на следващия ден са осъзнали, че силовото говорене няма да промени нищо.

 

 

 

Според Петков, като повтори думите на Асен Василев, избраният за поста Вежди Рашидов е сложен там за фасада. Той подчерта, че това напомня на годините на прехода.

 

 

Бившият премиер заяви, че много хора са влезли в парламента с някаква мисъл. Решенията трябва да се взимат на база принципи, а не на конюнктура, уточни Петков.

 

 

 

По думите му ако сега се направи група като тази от петък и подкрепи хартиената бюлетина, това ще е безпринципност. Той бе категоричен, че при поредица от такива решения Продължаваме промяната няма как да работи с БСП.

 

 

 

 

По отношение на съставянето на правителство Петков посочи, че ПП няма да прави безпринципни коалиции.

 

 

Следваме предизборните си обещания. Ще участваме в разговорите с политическите сили по 16 политики, които сме заявили че ще подкрепим. Нямам как да се съберем с ГЕРБ и ДПС. Няма как в името на нещо да се прегърнем с хора на които нямаме доверие, каза още Кирил Петков.

 

 

Лупа бг, Нюз бг

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024