Политика

Петков: България е изправена пред три огромни риска

Петков: България е изправена пред три огромни риска

 

big_56

 

 

Пред България има 3 големи риска. Първият е тактическите решения да завладеят партиите на статуквото. Вторият е на следващите избори националистическите позиции да дадат по-голям тласък на България в странни посоки като напускане на ЕС. Третият риск е амбицията за президентска република. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият премиер и лидер на Продължаваме промяната Кирил Петков.

 

 

 

По думите му идеята за президентска република означава концентрация на огромна власт в ръцете на един човек. Първата политическа сила при президентска република овладява властта за 4 години. Такова нещо е голям риск за България, подчерта Петков, цитиран от „Нюз.бг“.

 

 

Лидерът на ПП коментира и избора на председател на Народното събрание. Той посочи, че в първия ден партиите са използвали остра реторика, но на следващия ден са осъзнали, че силовото говорене няма да промени нищо.

 

 

 

Според Петков, като повтори думите на Асен Василев, избраният за поста Вежди Рашидов е сложен там за фасада. Той подчерта, че това напомня на годините на прехода.

 

 

Бившият премиер заяви, че много хора са влезли в парламента с някаква мисъл. Решенията трябва да се взимат на база принципи, а не на конюнктура, уточни Петков.

 

 

 

По думите му ако сега се направи група като тази от петък и подкрепи хартиената бюлетина, това ще е безпринципност. Той бе категоричен, че при поредица от такива решения Продължаваме промяната няма как да работи с БСП.

 

 

 

 

По отношение на съставянето на правителство Петков посочи, че ПП няма да прави безпринципни коалиции.

 

 

Следваме предизборните си обещания. Ще участваме в разговорите с политическите сили по 16 политики, които сме заявили че ще подкрепим. Нямам как да се съберем с ГЕРБ и ДПС. Няма как в името на нещо да се прегърнем с хора на които нямаме доверие, каза още Кирил Петков.

 

 

Лупа бг, Нюз бг

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024