Политика

Кандидат-депутат с викове „Ура“ изхвърли украинското знаме от балкона на столична община

Кандидат-депутат с викове „Ура“ изхвърли украинското знаме от балкона на столична община

 

кандидат

 

 

Кандидат за народен представител свали украинското знаме от сградата на Столична община. Той изхвърля знамето от балкона на сградата под съпровода на вик „Ура!“, заявявайки: „Вън фашистите украинци от България.“, предаде Нюз.бг.

Засега няма реакция от институциите.

 

 

След това кандидат-депутатът премества знамето, което определя като „парцал“, от улицата до саксия на тротоара.

 

 

„Свалихме фашисткото знаме, на което не му е мястото горе. Отдавна не му беше мястото горе. Смърт на фашизма, няма да легитимираме фашистите и холокоста“, коментира постъпката си той.

 

 

 

С извършеното от кандидата за народен представител се е похвалил снощи във „Фейсбук“ лидерът на проруската ПП МИР Симеон Славчев, която участва в надпреварата за предстоящите предсрочни избори на 2 април.

 

 

Изпълнител на акцията, която не е много вероятно да е извършена случайно точно по време на предизборната кампания, е кандидат-депутатът Атанас Стефанов. Видео с изпълнението му беше разпространено от партията, която на парламентарните избори на 2 октомври 2022 г. беше подкрепена от 4 536 души, или 0.18% от избирателите.

 

 

 

Припомняме, че на 12 октомври миналата година симпатизанти на „Възраждане“ поискаха свалянето на знамето на Украйна от фасадата на Столична община, след като няколко месеца по-рано привърженици на партията успяха да го свалят като наеха вишка, но след това то бе поставено обратно на балкона на сградата.

 

 

 

На 13 октомври м.г. стана ясно, че знамето е било свалено от зам.-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов, като това му струваше поста. От „Възраждане“ пък се разграничиха от Иванов, който обяви, че сменя „Атака“ с партията на Костадин Костадинов.

Политика

More in Политика

зеля

Откъде ще излитат украинските F-16, ако Русия унищожи пистите им: от България, Румъния, Полша?

юни 2, 2024
аец

АЕЦ „Козлодуй“ прекратява договора с Русия за доставка на ядрено гориво, заредиха американско

май 29, 2024
румен

Радев: Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната. В ход е ескалация

май 27, 2024
столт

Столтенберг от София: НАТО няма да участва във войната в Украйна, войски няма да пращаме

май 27, 2024
глава

Главчев ще разговаря на 4 очи с шефа на НАТО Столтенберг, военният Запрянов обяви България за „щит срещу руската заплаха“

май 26, 2024
грозев

Преследваният от шпиони на Кремъл Христо Грозев оплю Русия пред форума на НАТО, а проксита и агенти дебнат навсякъде

май 26, 2024