Политика

Скандал! Турска фирма продава „знаме на българските турци“! ВМРО иска намеса на институциите!

Скандал! Турска фирма продава „знаме на българските турци“! ВМРО иска намеса на институциите!

bairak

Предлаганото „знаме на българските турци“ е провокация, Министерство на външните работи и правителството трябва да реагират. Това заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по повод предлаган от турска търговска фирма „Вayrak sepeti“ флаг на българските турци, чиято цена е 21,60 турски лири.

По-рано „Фокус“ съобщи, че турската търговска фирма „Вayrak sepeti“ предлага в Интернет своеобразно „знаме на българските турци“ срещу 21,60 турски лири. Флагът е на бяла основа с две червени полоси в горната и долната част на знамето и наподобява знамето на т. нар. Севернокипърската турска република. Все още не са известни както поръчителят, така и потребителите на т.нар. „знаме на българските турци“.

Никаква турска фирма няма да тръгне да прави знамена, които никой никога не е чувал и виждал, които да представляват българските турци. Това е просто част от турската външна политика, категоричен е Каракачанов.

Лидерът на ВМРО припомня, че т. нар. проект за „знаме на българските турци“ е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която през 1974 г. беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър.

Бързо се прави аналогията каква е целта на занятието. Тя е – сега ще подготвим едно знаме, някои турци в България могат да почнат да си го слагат по магазините и къщите. След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане това, което и със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем, посочва Каракачанов.
По думите му този случай е сериозен и не може да бъде подминаван.

Призовавам новият външен министър в служебното правителство да извика турския посланик за обяснение, за да стане ясно, че България не приема и ще противодейства на подобни провокации, вината за които са изцяло от турска страна, допълва Каракачанов.

Най-важно е българското външно министерство и българското правителство да реагират, завършва коментара си лидерът на ВМРО.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/VMRO–Znameto-na–quot-balgarskite-turtsi-quot–e-provokatsiya–kabinetat-i-Vanshno-da-reagirat-vednaga–/119475/2/0

Политика

More in Политика

радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024