Политика

Скандал! Турска фирма продава „знаме на българските турци“! ВМРО иска намеса на институциите!

Скандал! Турска фирма продава „знаме на българските турци“! ВМРО иска намеса на институциите!

bairak

Предлаганото „знаме на българските турци“ е провокация, Министерство на външните работи и правителството трябва да реагират. Това заяви лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по повод предлаган от турска търговска фирма „Вayrak sepeti“ флаг на българските турци, чиято цена е 21,60 турски лири.

По-рано „Фокус“ съобщи, че турската търговска фирма „Вayrak sepeti“ предлага в Интернет своеобразно „знаме на българските турци“ срещу 21,60 турски лири. Флагът е на бяла основа с две червени полоси в горната и долната част на знамето и наподобява знамето на т. нар. Севернокипърската турска република. Все още не са известни както поръчителят, така и потребителите на т.нар. „знаме на българските турци“.

Никаква турска фирма няма да тръгне да прави знамена, които никой никога не е чувал и виждал, които да представляват българските турци. Това е просто част от турската външна политика, категоричен е Каракачанов.

Лидерът на ВМРО припомня, че т. нар. проект за „знаме на българските турци“ е едно към едно със знамето на севернокипърската турска република, която през 1974 г. беше създадена благодарение на турската окупация на Северен Кипър.

Бързо се прави аналогията каква е целта на занятието. Тя е – сега ще подготвим едно знаме, някои турци в България могат да почнат да си го слагат по магазините и къщите. След това ще им измислим герб. След това и някакви територии, в които да се обособяват. Накрая ще стане това, което и със Северен Кипър – някаква форма на окупация или някакъв друг проблем, посочва Каракачанов.
По думите му този случай е сериозен и не може да бъде подминаван.

Призовавам новият външен министър в служебното правителство да извика турския посланик за обяснение, за да стане ясно, че България не приема и ще противодейства на подобни провокации, вината за които са изцяло от турска страна, допълва Каракачанов.

Най-важно е българското външно министерство и българското правителство да реагират, завършва коментара си лидерът на ВМРО.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/VMRO–Znameto-na–quot-balgarskite-turtsi-quot–e-provokatsiya–kabinetat-i-Vanshno-da-reagirat-vednaga–/119475/2/0

Политика

More in Политика

корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024