СВЯТ

Белият дом: Средствата в помощ на Украйна свършват до края на годината

Белият дом: Средствата в помощ на Украйна свършват до края на годината

 

1010x570

 

 

Директорът на Службата за управление и бюджет (OMB) на Белия дом – Шаланда Йънг предупреди, че средствата за САЩ да предоставят на Украйна военно оборудване ще свършат преди края на годината.

 

 

В писмо до председателя на Камарата на представителите на републиканците Майк Джонсън и други лидери на Конгреса, тя посочи, че на Съединените щати им липсва време и пари, за да помогнат на Украйна да води войната си с Русия, предаде Ройтерс.

 

 

Администрацията на президента Джо Байдън през октомври поиска от Конгреса близо 106 млрд. долара за финансиране на плановете за Украйна, Израел и граничната сигурност на САЩ. Ройтерс напомня, че републиканците контролират Камарата на представителите със слабо мнозинство, като финансирането за Украйна стана политически противоречиво сред някои десни законодатели.

 

 

В днешното писмо, разпространено от Белия дом, Шаланда Йънг посочва, че „спирането на потока от американски оръжия и оборудване ще удари Украйна на бойното поле, като не само ще изложи на риск постигнатите досега украински успехи, но увеличава вероятността от руски военни победи“.

 

 

 

„Искам да бъда ясна: без действия на Конгреса, до края на годината ще изчерпим ресурсите си, за да набавим повече оръжия и оборудване за Украйна и да предоставим оборудване от военните запаси на САЩ“, написа тя и добави: „Няма налично магическо гърне с финансиране, за да посрещнем този момент. Свършихме парите – и почти ни изтече времето“.

Източник: БТА

СВЯТ

More in СВЯТ

москва1465967952-gettyimages-474777991

Страните, които първо щяла да удари Русия, ако Западът позволи на Украйна да изстреля ракети във вътрешността й

май 25, 2024
песковphp386zja_559x345

Кремъл опроверга „Ройтерс“: Информацията не е вярна. Путин е готов за преговори, но ако това доведе до постигане на целите ни в Украйна

май 24, 2024
1010x570

Грузинският премиер: Еврокомисар ме заплаши да внимавам да не ме сполети съдбата на Роберт Фицо

май 23, 2024
карта

Става напечено! Разрешиха ли САЩ на Киев да удря с US оръжие територията на Русия?

май 23, 2024
военни

Започва ударно връщане на казармата в Европа, в 11 страни от ЕС тя е задължителна

май 23, 2024
fbr-e-planiralo-ubiistvoto-tramp-po-991

Американски конгресмен: ФБР е планирало убийството на Тръмп по заповед на Байдън

май 22, 2024