Политика

Минчо Христов внесе писмо до президента за отмяна на Постановление 208, свързано с трайно настаняване на мигранти у нас!

Минчо Христов внесе писмо до президента за отмяна на Постановление 208, свързано с трайно настаняване на мигранти у нас!

2702_h32gv

Политологът Минчо Христов, който е и кандидат за депутат от листата на ПП „Възраждане“, подаде писмо до президента Румен Радев във връзка с постановление 208, което регламентира приемът на бежанци и нас.

Преди да подаде официално документа, Христов призова Радев от предаването „Делници“ на телевизия Евроком, където гостува преди дни. Той припомни от ефира, че по време на изборите за президент това е било едно от обещанията на Румен Радев.

Постановление 208 е за трайно настаняване на бежанци, постановлението задължава общините да настаняват бежанците, да им осигуряват безплатно лечение, осигуровки и права, които българските граждани не получават.

Обръщам се към, него, ако трябва ще му напиша второ писмо, каза политологът, който скоро след встъпването в длъжност на Румен Радев, адресира до него писмо с искане да наложи вето върху скандалния закон за концесиите.

Благодарение на писмото беше спрян закона за концесиите. То беше внесено още на следващия ден, след като беше приет закона. Знам, че това писмо е причината, президентът да наложи вето, въпреки че той се забави с около седмица, коментира кандидатът за депутат.

Концесионерите можеха да получават пари от държавата, това беше престъпление, поздравявам президента за този акт, да стопира тези бандити.

Трябва да се вкара наказателна отговорност за картел в Наказателния кодекс. Така е във всички европейски държави.

На 28 февруари от 11:00 ще има заседание за отмяна на цената на водата в София. Нека покажем на тези бандити, че така не може, призова Минчо Христов.

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024