СВЯТ

BBC от последните минути: УБИТИТЕ СА ВЕЧЕ 22, ИМА И ДЕЦА! Първи разкрития за атентатора-камикадзе!

BBC от последните минути: УБИТИТЕ СА ВЕЧЕ 22, ИМА И ДЕЦА! Първи разкрития за атентатора-камикадзе!

атентатор73401_660_370.jpg.pagespeed.ce.Nd5SGhcQjw
22 са жертвите са взрива в зала „Манчестър Арена“ след концерта на певицата Ариана Гранде, съобщава Би Би Си от последните минути.
Първоначално се съобщаваше за 30 убити, после броят бе сведен до 19, но последната информация е за 22 жертви на бомбите, за които се предполага че са взривени от атентатор самоубиец.
Говорител на полицията в Манчестър заяви, че атентаторът е бил само един мъж, който се е самовзривил със самоделно устройство.
Вътрешният министър на Великобритания Ембър Р ъд коментира: „Това е варварско нападение, нарочно насочено към най-беззащитните мишени“.
Все още никой не е поел отговорност за кървавия атентат, но привържениците на „Ислямска държава“ пируват из социалните мрежи. Дори излезе информация за ислямисти, които предупреждават за атентата няколко часа преди той да се случи. Камикадзето се е промъкнал на стадиона със саморъчно направена бомба, заяви шефът на полицията в Манчестър Йен Хопкинс, цитиран от световните агенции. Правоохранителите смята, че той е действал сам, но продължават да разследват евентуална негова връзка с някаква група хора. „Мъж, който е бил сам и се е врязал в тълпата. Той е бил със самоделно взривно устройство, но е успял да бъде неутрализиран и полицията е предотвратила продължение на трагедията“. И още:
млади1495506514-12
Предимно младежи и тийнейджъри са загиналите, ранените, пострадалите и изчезналите при терористичния акт край „Манчестър арена” след завършването на концерта на певицата Ариана Гранде, съобщават световните медии. Основната маса от посетителите на концерта са били непълнолетни. Кметът на Манчестера Андрю Бърнъм написа в Twitter, че тази нощ е станала ужасна за града. В социалните мрежи се разпространяват информации за близките и роднините, които може да са пострадали в резултат на трагедията. В Twitter се появи обява, че изгубените деца биват откарвани в хотел Holiday Inn. Facebook стартира функцията „Аз съм в безопасност“ след инцидента край „Манчестър арена“. Таксиджиите в Манчестър обявиха, че тази нощ ще возят безплатно. Местните хотели също приемат всички нуждаещи се от подслон без заплащане. На сайта на покрития стадион „Манчестър арена” се появи официална информация, че взривът е бил извън пределите му – на обществено място пред касите за продажби на билети.

More in СВЯТ

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024
1010x570

„Уолстрийт джърнъл“: Според спецслужбите на САЩ Путин не е замесен в смъртта на Навални

април 27, 2024
Image_17583285_40_0

Зеленски: Руската армия взе инициативата на бойното поле

април 26, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024