Коментари

Мишокът доктринер! Знае ли Борисов кой е казал: „Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!“

Мишокът доктринер! Знае ли Борисов кой е казал: „Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!“

боби865977

 

Да търсиш смисъл в монолозите на Бойко Борисов по телевизиите отдавна е кауза пердута. Пред нас вече е един напълно изчерпан човек, отегчен от всичко и всички. Скача като пчеличка от тема в тема, без да довършва започнатото, хвали се на поразия и си вярва като малко дете. А всъщност в очите на все повече хора изглежда като бита карта, която дори не крие своята зависимост и подчиненост на външни „началници“. След последните му изявления за Русия и ролята ни на безгласна буква неговата управленска безпомощност взе да избива и на самосъжаление.    
„Като военна доктрина да говориш, че Русия не ни е враг, а да си в НАТО, е противоречащо си… ние участваме с доктрините си в НАТО. Ако стане война, ще се бием на страната на НАТО…“ С това откровение Борисов удари в земята всички свои „партньори“ и предшественици. За наш огромен срам той стана първият премиер на страна член на Алианса, открито декларирал готовност да воюва срещу Русия!
Знае ли Борисов на кого принадлежат думите: „Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!“ Знае ли, че дори авторът им Борис Трети отказа да се подчини на Хитлер и въпреки натиска прояви достойнство и чувство за национална „доктрина“.
Явно не знае, защото е свикнал на сервилност, без да мисли. Камо ли да отказва…  
Мишокът обаче се прави на по-нисък и от тревата, засенчвайки Тато, който навремето зовеше към снишаване и приземяване. Защото с неподражаемия си талант на съвременен Бай Ганьо той веднага след тоягата бърза да се застрахова и с моркова: „В същото време имаме голям интерес руските туристи да посещават България. Вече две години президентът Путин си спазва уговорката, която имаме.“… Следва познатата плоча с газовия хъб. Изглежда тази шизофренна раздвоеност не му се вижда „противоречаща си“. В такъв момент човек изпитва и срам, и гняв, и завист, че на България й липсват държавници от ранга на Орбан и останалите лидери на Вишеградската четворка, които имат куража да защитят националните си интереси.
Защото какво всъщност ни казва Борисов? Казва ни в прав текст, че нямаме своя външна политика. Че каквото решат ЕС и НАТО – това ще правим. Сякаш страната ни е някакъв страничен наблюдател, лишен от чувство за самосъхранение и съпротивителни сили. Ама той бил за отпадане на санкциите! Моля? Кога днешната ни власт е поставяла този въпрос? И има ли топки въобще да го стори някога… Или май чака „там в ЕС да се разберат“.
А може би истинската цел на Борисов и ГЕРБ е доста по-стратегическа – да откажат Путин от посещение у нас за следващия 3 март. Такива като Плевнелиев, Митов и Ненчев замразиха отношенията ни с Москва, може пък на Борисов да са му наредили да ги шунтира. Колкото до заплахата от руските ракети, дето били насочени към България, струва си да му напомним, че страната ни и без война е унищожена достатъчно през последните години. В едно обаче може да е сигурен – не дай боже, да прати наши военни срещу Русия, никакви доктрини няма да го спасят. Защото ще бъде пометен от „народната любов“. 

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

Коментари

More in Коментари

maxresdefault

Коментар: Слава Богу, Хазарта е избран, ще има да папка. Вече изтрих всички албуми на “Ъпсурт”

юни 11, 2024
1134646

Какво значение има, че 147 страни, членки на ООН, вкл. България, са признали Палестина?! Цецка не го знае и не се интересува

май 29, 2024
large_ce8c1e7c542819639b31c5c9ee261eb8

Опасно близо: На 23 май Европа е била на ръба за задействане на ядрената защита на Русия

май 29, 2024
chukov

Боян Чуков: НАТО обсъжда да закрие небето над Западна Украйна. Следват ядрени удари…

май 28, 2024
treta-kolaj

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

май 27, 2024
марко

Столтенберг бълнува за войски в Русия. Този побъркан човек е подкрепян от най-глупавия лидер в Европа Макрон. Да гласуваме срещу тях!

май 27, 2024