СВЯТ

Focus: Западът има двоен морал – единият за себе си, другият – за Русия!

Focus: Западът има двоен морал – единият за себе си, другият – за Русия!

С постоянни си твърдения, че Русия е глобалната заплаха, западните политици лицемерят. И докато САЩ и Европа не се научат да виждат собствените си грешки и да уважават интересите на другите страни, те няма да успеят да постигнат диалог с Москва, пише Focus.

От момента, в който Русия отново започна да набира влияние на световната сцена, Западът все по-често започна да нарича действията й агресия. Цялата информация, постъпваща от руски източници, се нарича пропаганда, а във външната й политика постоянно откриват имперски амбиции. Главното престъпление, в което в последните години обвиняват Русия, е връщането на Крим. САЩ и Европа са готови са отрекат всичко — и икономическите връзки, и броят рускоезично население на полуострова, и дори резултатите от референдума, отбелязва изданието.

 

«Западът сякаш разглежда политиката на Москва през призмата на собствения си морал. По принцип в това няма нищо лошо, ако Западът оценяваше своите действия със същите критерии. Но това се случва крайно рядко, вследствие на което морализаторската позиция на Запада бледнее пред очевадността на неговите двойни стандарти», — пише авторът на статията.

 

Както отбелязва изданието, не е необходимо да си ясновидец, за да си представиш реакцията на САЩ в случай на заплаха от революция в който и да е стратегически важен за тях регион, например на Хаваите, където се намира важна част от американския Тихоокеански флот.

Няма съмнения, че Вашингтон бърза да си гарантира собствените интереси — при необходимост и с военни средства. Именно така през 1982 г., между другото, постъпи Великобритания, обявявайки война на Аржентина заради Фолклендските острови, припомня авторът на статията.

Но защо тогава никой не нарича САЩ и Великобритания нарушители и «Глобална заплаха»?!

Ако Западът е готов да признае грешките си, той е длъжен да се примири с това, че другите страни също имат собствени национални интереси, и да престане да съди Русия, завършва изданието.

Петя Паликрушева, FBR.bg

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024