Политика

Започват медиини атаки срещу войнски съюз „В. Левски“ и други „паравоенни групи“!

Започват медиини атаки срещу войнски съюз „В. Левски“ и други „паравоенни групи“!

паравоенен0000299834-article2
При липсата на държава и адекватна политика, се стига дотук. Каквито и оценки да се дават – фактът е факт сам по себе си, а случващото се идва обективно, за да запълва създадения вакуум.
Започнало е създаване на паравоенно формирование, което набира дарения и обещава обучение в чужбина заради „задълбочаването на мигрантската криза“. Инициативата е на организацията, която през есента призова за създаване на граждански отряди за залавяне на бежанци – Български воински съюз „Васил Левски“, съобщава вестник „Сега“.
В съобщението се посочва, че то ще е „в отговор на огромната военна и терористична заплаха срещу България“. В профила на съюза във Facebook пише, че „групата му за бързо реагиране и „Цивилните отряди за защита на жените и вярата“ са се справили отлично“ и към текста е прикачен клип с „ареста“ на тримата афганистанци, за който беше обвинен бургазлията Петър Низамов.

„Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната. С предимство са бившите служители и кадри на силите за специални операции, военното разузнаване, СОБТ, служители на МВР и службите за сигурност и охрана или чуждестранният легион“, пише в съобщението.

Финансирането ще става с дарения и е посочена и банкова сметка. Парите ще отиват за екипировка, боеприпаси и обучение. Въпросният съюз обяви в края на 2015 г., че има три екипа, които действат по южната граница. Беше публикувана и снимка на екип „Делта“, на която се виждат четирима маскирани и въоръжени с ловни пушки мъже.

Гражданските арести набират популярност, показа изследване на „Алфа рисърч“. 29.4% одобряват гражданските арести, а 25.4% отговарят с „по-скоро да“. Една четвърт по-скоро не ги одобряват, а 17.5% са твърдо против.

Попитани от кого да се извършват арестите на нелегалните мигранти, 28.5% отговарят, че това трябва да става само от държавата, а 54.8% смятат, че може и от граждани, но координирани от полицията. Според 16.2% всеки може да го прави.

За утре от 12,30 часа пък е обявен протест пред парламента под мотото „Спешно!!! Родината загива!!!“, съобщават във Фейсбук организаторите от Комитет за национално спасение. Едно от исканията е всички нелегални чужденци да бъдат изгонени от България.

Тези инициативи се случват, въпреки че Бойко Борисов, макар първо да благодари на доброволците за помощта, обяви, че няма да толерира такива групи, които нарушават закона.
Във форумите и социалните мрежи мненията са разделени, макар да преобладават симпатиите към такива групи и инициативи.

Източник: Dnes.bg

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024