Политика

Започват медиини атаки срещу войнски съюз „В. Левски“ и други „паравоенни групи“!

Започват медиини атаки срещу войнски съюз „В. Левски“ и други „паравоенни групи“!

паравоенен0000299834-article2
При липсата на държава и адекватна политика, се стига дотук. Каквито и оценки да се дават – фактът е факт сам по себе си, а случващото се идва обективно, за да запълва създадения вакуум.
Започнало е създаване на паравоенно формирование, което набира дарения и обещава обучение в чужбина заради „задълбочаването на мигрантската криза“. Инициативата е на организацията, която през есента призова за създаване на граждански отряди за залавяне на бежанци – Български воински съюз „Васил Левски“, съобщава вестник „Сега“.
В съобщението се посочва, че то ще е „в отговор на огромната военна и терористична заплаха срещу България“. В профила на съюза във Facebook пише, че „групата му за бързо реагиране и „Цивилните отряди за защита на жените и вярата“ са се справили отлично“ и към текста е прикачен клип с „ареста“ на тримата афганистанци, за който беше обвинен бургазлията Петър Низамов.

„Кадрите на батальона за специални операции ще бъдат изпратени на ускорени курсове за обучение и преподготовка в най-добрите водещи учебни заведения и тренировъчни центрове извън страната. С предимство са бившите служители и кадри на силите за специални операции, военното разузнаване, СОБТ, служители на МВР и службите за сигурност и охрана или чуждестранният легион“, пише в съобщението.

Финансирането ще става с дарения и е посочена и банкова сметка. Парите ще отиват за екипировка, боеприпаси и обучение. Въпросният съюз обяви в края на 2015 г., че има три екипа, които действат по южната граница. Беше публикувана и снимка на екип „Делта“, на която се виждат четирима маскирани и въоръжени с ловни пушки мъже.

Гражданските арести набират популярност, показа изследване на „Алфа рисърч“. 29.4% одобряват гражданските арести, а 25.4% отговарят с „по-скоро да“. Една четвърт по-скоро не ги одобряват, а 17.5% са твърдо против.

Попитани от кого да се извършват арестите на нелегалните мигранти, 28.5% отговарят, че това трябва да става само от държавата, а 54.8% смятат, че може и от граждани, но координирани от полицията. Според 16.2% всеки може да го прави.

За утре от 12,30 часа пък е обявен протест пред парламента под мотото „Спешно!!! Родината загива!!!“, съобщават във Фейсбук организаторите от Комитет за национално спасение. Едно от исканията е всички нелегални чужденци да бъдат изгонени от България.

Тези инициативи се случват, въпреки че Бойко Борисов, макар първо да благодари на доброволците за помощта, обяви, че няма да толерира такива групи, които нарушават закона.
Във форумите и социалните мрежи мненията са разделени, макар да преобладават симпатиите към такива групи и инициативи.

Източник: Dnes.bg

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024