Политика

Скандалният шеф на детския фонд 2 пъти назначаван от Борисов и Плевнелиев, уволнен от Орешарски!

Скандалният шеф на детския фонд 2 пъти назначаван от Борисов и Плевнелиев, уволнен от Орешарски!

74-158430-1_wide

Лъсна мръсна и скандална истина, която разкрива пътя на корупцията в България. Арестуваният днес при операция на ГДБОП шеф на Фонда за деца с увреждания Павел Александров е назначаван цели 2 пъти от премиера Бойко Борисов и президeнта на ГЕРБ Плевнелиев, но уволнен от иначе корумпирания Орешарски.
Павел Александров беше назначен за председател на Фонда за лечение на деца през октомври 2010 г от министър на здравеопазването в кабинета „Борисов 1“ д-р Стефан Константинов. 

Три години по-късно той беше уволнен, след като проверка на Инспектората на Министерството на здравеопазването под контрола на здравния министър от кабинета „Орешарски“ констатира административни нарушения. Тогава здравният министър Таня Андреева обясни, че Александров е освободен заради нарушения в работата – както административни, така и в сферата на трудовото законодателство. На негово място Андреева назначи бившия депутат от БСП по времето на тройната коалиция Ива Станкова.

През август 2014 г. служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков, приближен до Плевнелиев,  обаче връща на поста директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров. 

Днес стана ясно, че всички служители на Фонда за лечение на деца са задържани за денонощие в ареста с полицейска мярка. Сред 8-те е известният с корупционната си практика Павел Александров. Срещу Александров има множество сигнали, че е вземал подкупи от родители на деца, които се нуждаят от лечение и ги настанявал в негови апартаменти в чужбина.

„Преди две седмици прокуратурата не е открила нередности във фонда за лечение на деца. Нека правим разлика между борба с корупцията и пиар“, призова лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев пред bTV.

Междувременно група родители, автори на инициативата „Спаси, дари на…“, стоящи зад едноименния сайт, занимаващ се с благотворителна дейност в помощ именно на тежко болни деца, излязоха с декларация, в която действията на разследващите са определени, като „управленски произвол“, съобщи mediapool.
„Свидетели сме на поредния управленски произвол, маскиран с нелепи обвинения за злоупотреби във Фонда за лечение на деца. Всички досегашни проверки, включително и приключилата преди месец на прокуратурата, завършиха с мнение, че няма данни за каквито и да е закононарушения“, се посочва в позицията.

И от форумите: обществена тайна е , че към каквито и фондации да дарим пари , опитваики се да спасяваме нечии живот , 2/3 от тези пари „потъват“ някъде . Едно време крадяхме от държавата , но това беше при социaлиз“ъ“ма , сега няма откъде и посягаме на неща , за които трябва да хвърчат глави…!

Източник: Bnews, Dir.bg

http://www.bnews.bg/article/207361

Политика

More in Политика

big_big_2a01

Киро Брейка: Аз вкарах “Величие” в парламента. БКП и Живков пазеха децата на България, бездарници ни управляват 35 години

юни 15, 2024
f980e376f04a422999843e668d8cb47a

Националният съвет на БСП излезе с обръщение

юни 15, 2024
30514a460219aa90ae4f7dfd52a7f7f1

Отново пращаме „още излишно за българската армия военно оборудване и техника“ на Украйна

юни 14, 2024
Image_18177977_40_0

Радев поиска начална военна подготовка за младите

юни 14, 2024
big_2f10

Як скандал в ефир: Шефът на „Величие“ жегна Цветанка Ризова за любовник, плаши със съд

юни 13, 2024
ицето иванов

Христо Иванов с голямо прозрение: Америка губи стратегическата си инициатива в Черно море

юни 13, 2024