Политика

С Макрон са водени разговори за двустранни договори за прием на мигранти, информацията ни идва отвън!

С Макрон са водени разговори за двустранни договори за прием на мигранти, информацията ни идва отвън!

 

1529820198-d

 

 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова, която бе гост тази сутрин в предаването  „Тази неделя“ по bTV, се опита да си обясни поведението на министър-председателя напоследък, за което твърди, че е различно в последно време:

 

 

 

„Борисов се държи странно напоследък. Напомня за една манипулация, където се твърди, че БСП спират парите. Можем да изредим еврофондовете и да посочим кои са спрели. Той дотича неслучайно в парламента. Твърди, че винаги щял да идва, ако го викаме спокойно, а не истерично. В речта ми къде чухте да го викам да идва? Борисов се притеснява, че беше разкрит тайният смисъл на разговорите по горещия проблем с мигрантите.“

 
„Ние сме готови да отидем на избори и ще се борим да ги спечелим. Искаме оставката на правителството, а после народът ще прецени“, допълни Нинова.

Тя твърди, че е доловила някои „тайни“ на Борисов.

 

 

„Информацията ни идва отвън. По време на срещата с Макрон са водени разговори за двустранни договори. Меркел каза, че ще предложи пари на държави, които ще приемат мигранти. Макрон каза, че ще наложи санкции на държавите, които не желаят да приемат мигранти.

 

 

Ако, като се върне от срещата дойде и каже, че ще отмени националната стратегия за миграцията, аз ще  съм доволна. Той трябва да отмени изречението, че миграцията е начин да се реши демографската криза и че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни и ще им дадем гражданство. Искаме това да го няма“ , обясни тя и допълни, че в момента с Борисов искат едно и също, но е друг въпрос дали ще се случи.

 

 

„Защо Борисов не звънна на Меркел, а звънна на Орбан? Борисов взима много остър завой и ще му излезе колата от пътя“, заяви лидерът на БСП. 

 

 

Корнелия Нинова твърди, че рядко говори с Борисов  извън официалния тон. Тя сподели последния си такъв разговор с министър-председателя, когато му се е обадила с молба.

 

 

„С Борисов не си говорим често и винаги ще помня разговорът ми с него в края на 2017 – тогава при мен на „Позитано“ дойдоха майки с деца с онкоболни заболявания. Обадих му се, преглъщайки емоциите си, говорихме и го помолих да не оставя онкоболните в това състояние, без значение какво ще му коства това. Тогава той каза на партията си да гласува обратното и това не е  добър пример за парламентарна република“.

 

 

Източник: blitz.bg

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024