Коментари

На изпроводяк: Интересът на ЕС и НАТО е българският национален интерес!

На изпроводяк: Интересът на ЕС и НАТО е българският национален интерес!

plevneliev-537x350
Нямам скрупули да го напиша по този начин! Защото точно това искаше да внуши днес Росен Плевнелиев по време на работна среща с европейския комисар за климата и енергетиката Мигел Ариас Канете, който днес бе в София.
Буквалните му думи са: „България твърдо стои зад европейската идея. Няма да се поддадем на популизма и национализма и няма да бъдем подведени от краткосрочни интереси“.
Не знам кои интереси вижда господина като „краткосрочни“, но самият той се оказа краткосрочно недоразумение на българския политически небосклон последните няколко години.
Достатъчно е човек да прочете водопада от нищо не значещи клишета, с които бе облъчена публиката, за да се увери във водевила на целия този цирк, превърнал се в агония на заминаващия в историята Плевнелиев:
„България е водещ регионален играч на Балканите и прави всичко възможно да помогне на съседите си по пътя им към интеграцията в Европейския съюз. „
„Либерализацията в енергетиката се превърна в приоритет за България и вече е процес, по който осъществяваме напредък.“
„Европейските държави имат желание да си сътрудничат, а европейските граждани искат да имат сигурност на доставките и справедливи цени за енергия“.

„България е отговорен и прогнозируем партньор, който отстоява европейските ценности и допринася за формирането на европейския дневен ред. „
PLEVNE-ALEKSANDAR-HARALAMPIEV
Не знам дали самият Плевнелиев  изпитва поне малко някакъв смут, неудобство или досада от цялата тази пародия. Но определено буди само смях и подигравки сред хората. Изключвам обслуващия го персонал от психодесни полезни идиоти. Те са неспасяеми и ще бъдат такива докато дойде следващият, когото ще обслужват.
Проблемът „Плевнелиев“ всъщност вече го няма… Нито ГЕРБ, нито „Козяк“ залагат на бита карта. Лошото само е, че въпросното недоразумение все още се води „лице“ на България.  А още по-лошото е, че го гласят да я излага като „представително“ лице навън след като безславно слезе от сегашния си пост.
Валентин Георгиев

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024