СВЯТ

Путин: Западът трябва да осъди политическите убийства в Донбас

Путин: Западът трябва да осъди политическите убийства в Донбас

 

новпутинf218ed13e70aaad6f962661383fef0cb_XL

 

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че западните страни трябва да осъдят не изборите в Донбас, а случващите се там политически убийства. Той участва в Източноазиатската среща на върха в Сингапур, съобщава ТАСС, цитирана от Новини.бг.

 

 

 

По мнението на руския държавен глава, изборите в Донбас са били неизбежни, защото това е реакция на живеещите там хора на политическата ситуация в страната. Путин отбеляза сущо, че в момента е безсмислено да се провеждат срещи в нормандския формат, защото в Украйна е в ход предизборна кампания.

 

 

 

 

 
„Въобще, до момента настоящите украински власти не са проявили никакво желание да изпълняват минските споразумения и те не правят нищо за прилагането на тези договорки, не се случва нищо“, констатира Путин.

 

 

 

 

 
„Даже Законът за специалния статут на Донбас, който бе приет от парламента на Украйна, до сега не е влязъл в сила, а това е ключов елемент за разрешаването на ситуацията“.

 

 

 

 

 
Руският президент посочи, че всички чакат Русия да изпълни минските споразумения, но не забелязват, че киевските власти не правят нищо. Освен това руският лидер подчерта, че Москва ще работи с новата власт в Украйна, каквато и да е тя и че няма друго решение на конфликта, освен мирно. Путин смята, че властта в Украйна не е способна да направи каквото и да е за разрешаване на ситуацията в югоизточната част на страната.

 

 

 

 

 
„Според мен – не. Докато такива хора са на власт в Киев, едва ли можем да разчитаме на мирно разрешение на въпросите на тези територии“, заяви той.

 

 

Епицентър

СВЯТ

More in СВЯТ

ezgif-1-28ae91703a

Дипломати от Г-7: Байдън е в най-лошото си състояние, срамно е / ВИДЕО

юни 15, 2024
960x540

Путин: Русия прави още едно мирно предложение на Киев. Условието е неутрален, извънблоков и безядрен статут на Украйна

юни 14, 2024
yens-stoltenberg_2_

Столтенберг: Други страни да последват Унгария и да не дават военна помощ на Украйна? Няма такава опасност!

юни 14, 2024
гуми

Ново 20 от ЕС: Всички гуми на колата с чипове!

юни 13, 2024
Image_17583285_40_0

„Алтернатива за Германия“ обяви Зеленски за „нелегитимен просяк“

юни 11, 2024
европарламент

Имаше ли „наказание“ на изборите за Европарламент

юни 10, 2024