Политика

Внасят в прокуратурата сигнал за подготовка на преврат срещу Бойко Борисов, по форумите тече веселба

Внасят в прокуратурата сигнал за подготовка на преврат срещу Бойко Борисов, по форумите тече веселба

orig

 

 

 

Сигнал за преврат ще бъде внесен днес в прокуратурата, но материалите от него бяха разпратени до медиите още снощи. Сигналът е подаден от Йордан Йорданов Бонев, син на Венцислав Ангелов – Чикагото.

 

 

В писмото се твърди, че е имало сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

 

 

Според изложените чатове се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера в изгнание Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение „Боец“, „БиволЪ“ и други. Йордан Бонев разказва как неволно е станал част от организирана престъпна група, имаща за цел насилствено, чрез радикални действия да свали властта.

 

 

 

 

„Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал, водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. „гражданско движение“ „БОЕЦ“ , „разследващата“ медия „Бивол“ и „Да, България“, настоява Бонев, цитиран от „24 часа“.

 

 

Първите разпечатки на чатове, които прилага той, са от разговор между Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов-Чикагото. В комуникацията между двамата се споменават имената на банкера Цветан Василев, бизнесмена Иво Прокопиев, като организатори на протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, които на по-късен етап трябва да прераснат в протести срещу правителството на Бойко Борисов.

 

 

Според информация от писмото на Бонев и показаните чатове, зад финасирането на тези действия стоят Василев и Прокопиев. Иванчева признава, че част от организацията е и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, както и Георги Георгиев от БОЕЦ .

 

ОТ ФОРУМИТЕ:

 

Сменете режисьора…то става смешно вече

 

Бреййй….Голяма разведка – заговори, преврати, а сигурно и БСП чрез руснаците ще спечелят изборите… Много сте плоски, бе господа ! На народа вече му писна от тия крадци и лъжци ….

Преврат?Ха дано , ама надали!

 

 

Айдееее – кьораво и сакато се е втурнало да събаря власта! Ама Бойко Борисов сам си е виновен. Вместо като Путин са изпоарестува опозицията и да ги понабие и осъди, той на демокрация си играе.

Показват ни снимка от вайбър на Деси и някой си, които са да се уговори протест и нищо повече. След фрапантната новина, няма нищо повече.

Дир БГ, 24 часа

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024