Политика

Каратанчев и СИЛА: Младите са демотивирани, целта ни е да ги привлечем в управлението

Каратанчев и СИЛА: Младите са демотивирани, целта ни е да ги привлечем в управлението

 

силаFile001_CH2_03-10-2019-18_21_24_131_mp4-720x437

 

 

Бяхме пред Би ти ви на протест, защото тенденциозно не сме отразявани никъде, дори при желанието да си заплатим за участие. Беше ни отговорено, че заради социологическо проучване, което те си правят измежду 800 души, нас ни няма и следователно налагат пълно медийно затъмнение. При това сами проучихме, че това са твърди и постоянни 800 души. А само ние на протеста бяхме 100 човека, но никой не ни пита.

Това заяви в предаването Делници по телевизия Евроком кандидатът за кмет на столицата Радослав Каратанчев.

Основен акцент на поредното му участие този път бяха младите хора и тяхното отсъствие от политическия и обществен дебат. Младите хора са занемарени, всички говорят за тях, търсят кой да им работи, но на практика се получава обратното. Така Каратанчев отговори на въпроса на водещия към кого ще насочи своето внимание и усилия ако стане кмет на София.

В политиката и в управлението на местната власт липсват млади кадри, категоричен бе и лидерът на сдружение СИЛА Борислав Райчев, който присъстваше в студиото заедно с Каратанчев. Ако погледнете парламента, ще видите, че преобладават хора над 50 години и техни роднини по потекло, които „наследяват трона“. В местната власт е същото – върви по наследство, макар че прави добро впечатление – Столична община е едно изключение, там има и млади хора.

Нашата цел е да предизвикаме именно младите хора да дадат всичко от себе си и да направят своя избор в управлението, подчерта Райчев.

Думата е проста и се казва РЕД. Но е с огромно съдържание, трябва да се тръгне отнякъде, настоя Каратанчев. И припомни, че пред протестиращите от СИЛА Мая Манолова е обещала да се подложи на детектор на лъжата.

За пореден път той прикани всички кандидати да го направят и то пред публика, за да се види имат ли участие в корупционни схеми и дали са податливи на корупция . Както за минали периоди, така и в бъдеще.

Само с пряка демокрация и местни референдуми могат да се пресекат корупционните схеми и това може да се случи не след месеци, а само след няколко седмици, категоричен бе кандидатът за кмет.

 

Източник: BGinsider

http://bulgarianinsider.com/

Политика

More in Политика

Image_18239947_40_0

Ивелин Михайлов: Управляващи ми казаха, че ако не се съгласявам с тях, ще ме унищожат до 2 седмици

юни 21, 2024
Image_18236177_40_0

Край на неописуемата драма „Радев или Главчев“: Ето кой ще отиде на великата среща на върха на НАТО във Вашингтон

юни 21, 2024
рая-1

ИТН даде зелен светофар: Рая Назарян стана председател на 50-ото НС с гласовете на 131 депутати

юни 20, 2024
пеефски - 1

Пеевски към евроатлантиците: Излезте от транса, рушим държавата, да не я подаряваме на Путин

юни 20, 2024
ЕК768x432

Унищожителен доклад на Брюксел: България значително закъснява с изпълнението на ПВУ

юни 20, 2024
нс-1

Фалстарт! Парламентът не успя да избере шеф, драмата е пълна! СНИМКИ

юни 19, 2024