Политика

Георг Георгиев: Българският народ не е готов за втори служебен кабинет на Радев, ще изпаднем в безтегловност

Георг Георгиев: Българският народ не е готов за втори служебен кабинет на Радев, ще изпаднем в безтегловност

 

naivni-sa-varvashtite-kamorata-si-pazi-horata-1

 

 

 

„България и българският народ не са готови за втори служебен кабинет на президента Радев. Тази много неприкрита и силно подчертана злоба, която се излива, комбинирана с дълбока политическата некомпетентност биха могли да рефлектират върху кадровия избор”.

 

 

 

Това каза в предаването „Неделята на NOVA” заместник-министърът на вътрешните работи и председател на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев.

 

 

 

thumb_1200x630_Георг Георгиев

 

 

По думите му казаното от президентската институция относно обвиняемите съветници на Радев по-скоро звучи като оправдание на действията им. „Тази отбранителна позиция, която се зае, е много странна”, коментира Георгиев.

 

 
Той е категоричен, че премиерът Бойко Борисов не е сменял министри самоцелно. А тези действия по никакъв начин не подлагали на съмнение професионалните качества на отстранените членове на кабинета.

 

 

Най-много ни притеснява държавата да не изпадне в безтегловност, добави Георг Георгиев.

 

До момента напрежението не е толкова сериозно, правителството може да бъде диалогично и да се вслушва в исканията на хората. Винаги сме подхождали уважително. Логично е протестът да излъчи свои говорители, с които ние да преговаряме, заяви той.

 

 

На протестите друго, освен да се говори против ГЕРБ, не се прави, а хората искат алтернатива. Политическите играчи, подкрепящи протестите, нямат помежду си нищо общо, освен да мразят ГЕРБ. Те искат да дестабилизират държавата. Повечето от тези хора сме ги наблюдавали, знаем какво могат. Мая Манолова и Александър Томов няма с какво да ни изненадат, посочи Георгиев.

 

В отговор на въпрос дали председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е била унижена на блокадата пред БНТ в петък вечерта, Георг Георгиев заяви:

 

 

 

„Унижиха се тези, които показаха подобно поведение. Дълбоко уважавам протестите като демократичен избор, но да нападнеш такава фина, елегантна жена, лекар, с цинизъм и агресия, за мен няма как да бъде форма на протест. Удивен съм как лидери на протеста се опитаха да оправдаят тези действия“

 

БНТ

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024