Политика

Георг Георгиев: Българският народ не е готов за втори служебен кабинет на Радев, ще изпаднем в безтегловност

Георг Георгиев: Българският народ не е готов за втори служебен кабинет на Радев, ще изпаднем в безтегловност

 

naivni-sa-varvashtite-kamorata-si-pazi-horata-1

 

 

 

„България и българският народ не са готови за втори служебен кабинет на президента Радев. Тази много неприкрита и силно подчертана злоба, която се излива, комбинирана с дълбока политическата некомпетентност биха могли да рефлектират върху кадровия избор”.

 

 

 

Това каза в предаването „Неделята на NOVA” заместник-министърът на вътрешните работи и председател на младежкия ГЕРБ Георг Георгиев.

 

 

 

thumb_1200x630_Георг Георгиев

 

 

По думите му казаното от президентската институция относно обвиняемите съветници на Радев по-скоро звучи като оправдание на действията им. „Тази отбранителна позиция, която се зае, е много странна”, коментира Георгиев.

 

 
Той е категоричен, че премиерът Бойко Борисов не е сменял министри самоцелно. А тези действия по никакъв начин не подлагали на съмнение професионалните качества на отстранените членове на кабинета.

 

 

Най-много ни притеснява държавата да не изпадне в безтегловност, добави Георг Георгиев.

 

До момента напрежението не е толкова сериозно, правителството може да бъде диалогично и да се вслушва в исканията на хората. Винаги сме подхождали уважително. Логично е протестът да излъчи свои говорители, с които ние да преговаряме, заяви той.

 

 

На протестите друго, освен да се говори против ГЕРБ, не се прави, а хората искат алтернатива. Политическите играчи, подкрепящи протестите, нямат помежду си нищо общо, освен да мразят ГЕРБ. Те искат да дестабилизират държавата. Повечето от тези хора сме ги наблюдавали, знаем какво могат. Мая Манолова и Александър Томов няма с какво да ни изненадат, посочи Георгиев.

 

В отговор на въпрос дали председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е била унижена на блокадата пред БНТ в петък вечерта, Георг Георгиев заяви:

 

 

 

„Унижиха се тези, които показаха подобно поведение. Дълбоко уважавам протестите като демократичен избор, но да нападнеш такава фина, елегантна жена, лекар, с цинизъм и агресия, за мен няма как да бъде форма на протест. Удивен съм как лидери на протеста се опитаха да оправдаят тези действия“

 

БНТ

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024