Европа

От Англия: „Браво на Динко!“, „Докарайте го в Дувър!“

От Англия: „Браво на Динко!“, „Докарайте го в Дувър!“

i-deijli-meijl-pisa-za-dinko-ot-qmbol-362492

Ловецът на нелегални имигранти Динко Вълев от Ямбол, който стана супергерой за българите, събира овации и в Англия. Британският „Дейли мейл“ излезе с обширен репортаж за него, като мненията варират от стопроцентова подрепа и симпатия до незаслужена критика от привържениците на политкоректната брюкселска линия.

Ето част от коментарите там:

„Браво на Вълев! Той прави това, което правителствата в Европа трябва да правят. Подкрепяме го и сме зад него! Ще защитим земята си! Без нелегални имигранти в ЕС“, пише под статията потребител от Румъния.

Някои читатели дори го искат на Острова: „Докарайте го в Дувър!“, призовава един от тях.

„Той е герой, истински патриот“, пише друг, чието никнейм случайно или не е ЕдинРускиЛондончанин (onerussianlondoner).

„Ако некомпетентната българска гранична охрана си вършеше работата, този идиот нямаше да бъде по новините“, отговаря му обаче друг.

„Така става, когато лидерите не реагират и не правят нищо. За да покаже каква подкрепа получава, трябва да пусне една петиция и да събира финансиране. Парите са единственият език, който тези лидери разбират“, пише читател от САЩ.

„Забелязвам, че пресата нарича мигрантите „нелегални имигранти“. Ако това е така, значи са прекосили границата незаконно. И как наричате гражданин, който се опитва да предотврати беззаконието? Престъпник? Това показва манталитета ни: не е престъпление да влезеш нелегално. Този човек трябва да бъде похвален за опита си за защити страната и наследството си“, пише още един читател в негова подкрепа.

Image_5356041_128

„Не подкрепям нелегалната имиграция, но в същото време не мисля, че е правилно някакъв психар да използва възможността да наранява хора за забавление. Не това са нещата, които истинските мъже правят“, коментира трети.

„Има татуировка на Разпятието. Исус ще бъде много доволен от разкаянието му“, смята друг читател.

Изявлението на Хелзинкския комитет вместо подкрепа от властите предизвика голяма ответна реакция с организирана петиция в подкрепа на Вълев. Само за първите няколко часа тя събра 2000 подписа, пише „Дейли мейл“.

Сред коментарите има един, който казва: „Нашата държава не се грижи за българите. Време е българите да се обединят. Аз се гордея с това, което прави Динко.“

Друг добавя: „Динко е герой. Имаме нужда от повече хора като Динко. Затвор за членовете на Хелзинкския комитет, не за Динко, предатели!

Създадена бе и страница във Фейсбук в негова подкрепа. потребителят Христо Димов пише: „Нека подкрепим Динко срещу българофобите от Хелзинкския комитет! Хората ги бият по шосетата, по дискотеките, всеки ден и всяка нощ стават обири, а искат да бъде наказан Динко Вълев, който ни пази от бежанците и подпомага граничарите в работата им !“

Image_5356039_126

Това е държавна граница и незаконното й преминаване е забранено , и тъй като държавата не си защитава границата българите трябва да си я пазим със собствени средства като Динко ! Браво момче, ти си истински герой , такива като теб трябва да се справят и с вътрешните проблеми в страната тъй като нямаме нито политици нито управници които да им пука за България !А ако се опитат да санкционират Динко ,народа ще се вдигне да го защити , опитайте ако не вие страх !

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024