Русия

САЩ решиха, че да са световен жандарм е вечна привилегия! Сори, и други излизат на сцената!

САЩ решиха, че да са световен жандарм е вечна привилегия! Сори, и други излизат на сцената!

Su-27-intercept

Помнете историята, тя ще ви помогне да мислите по-добре. Навремето Кенеди беше обещал на Хрушчов да закрие базата си в Инжирлик /Турция/, срещу изтеглянето на руските ракети от Куба. И така, руски ракети в Куба няма, а базата в Инжирлик си съществува и до ден днешен.

Очевидно на власт в САЩ не са хора от нивото на Джон Кенеди,което обяснява и защо и кой го уби…
Джордж Буш /старши/ беше обещал на Горбачов, че ако СССР позволи обединението на Германия, то НАТО няма да се приближава и на метър към границите на Русия.
И това не се случи.
Мислете!

„Всички полети на руски самолети се извършват в съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство”, заяви официалният представител на отбранителното ведомство на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от „Интерфакс”.

Така от руското Министерство на отбраната отговориха на обвинението на Пентагона, че американският RC-135U, изпълняващ обичаен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, е бил прихванат от руски Су-27, който е действал опасно и непрофесионално.

„В същото време искаме да обърнем внимание, че самолетът-разузнавач RC-135U всеки път се опитва да се промъкне до руската граница с изключен транспондер. Дежурните сили на ПВО са принудени да вдигат във въздуха наш изтребител, за да 20160430.hynjqjkqibможе типът на самолета и бордовия му номер да бъдат идентифицирани визуално”, отбеляза той.
„Американските ВВС имат две решения на проблема: или да не летят близо до нашите граници, или да включват транспондерите”, подчерта Конашенков.

„Започваме да свикваме с обидите на представителите на Пентагона относно „непрофесионалните” маневри на нашите изтребители при прихващането на американски разузнавателни самолети край нашите граници”, отбеляза той.

„Между другото, друг самолет разузнавач Boeing OC-135B в рамките на международния договор „Открито небе” днес се приземи в Улан Уде и никой не е вдигал изтребители, за да го идентифицира”, добави той.

САЩ явно са решили, че да са световен жандарм е вечна привилегия. Сори, беше до тук тяхното царство, други излизат на световната сцена, налага се янките да се съобразяват с тях.

Впрочем и днес някои български медии побързаха да се включат активно в антируската кампания. Цял преди обед по отделни телевизионни канали течеше надписа : “ Русия ще предприеме ВОЕННИ МЕРКИ , ако Швеция влезе в НАТО “ . Такова изявление никой руски държавник не е правил. Да предприемеш “ ОТВЕТНИ МЕРКИ “ е едно , а да предприемеш “ ВОЕННИ МЕРКИ “ , означава ВОЙНА. Но българския медиен слугинаж е на своя боен пост!

Източник: Блиц, Интерфакс

http://www.blitz.bg/news/article/408900

More in Русия

FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024