Благотворителност

Гавра! Плевнелиев хвърли по 30 лева за обувки на абитуриенти сираци!

Гавра! Плевнелиев хвърли по 30 лева за обувки на абитуриенти сираци!

6da1d4afb33345c8a95974d8f1bfe3a4

В пълна гавра за абитуриентите се превърна годишният бал в резиденция „Бояна“, организиран от държавния глава Росен Плевнелиев.

Блясъкът на тържеството рязко помръкна, след като стана ясно, че президентът направо се е подиграл с двама абитуриенти от Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Дупница, давайки им само по 30 лева за обувки, пише Всеки ден.

За изоставените от биологичните си родители деца, живеещи в мизерия през целия си живот, една от малкото възможности, които получават даром, е безспорно да прекарат една без излишен товар вечер, в която да не мислят какво ще ядат или въобще правят, след като напуснат интерната. Известни лица даряват бални тоалети на завършващите ученици, а Мисис България Стойка Николова подари рокля на Лили Пашина от дома в Дупница.

Към лептата за част от сираците се включи и държавният глава, който освен като домакин на бляскавата вечер на своя глава решил да подхвърли по 3 десетачки на две момчета, с които да си купят… обувки. А чифт обувки момчетата отдавна си били купили, едва ли Плевнелиев е очаквал точно в деня на бала си да опрат до неговите 30 лева в последния момент. За 30 кинта пък едва ли въобще може да се очаква да се купи какъвто и да е сносен чифт, който да става за носене повече от една вечер.

Макар момчетата да приели с благодарност дадените пари, които със сигурност няма да отидат по предназначение, други, присъстващи на бала от дома в Дупница видели в действията на президента двоен аршин. „За едни може, за други не, и на мен ми трябват нови обувки или поне 30 лева“, коментирал младеж.

Въпреки откровената подигравка с децата в неравностойно положение благодарение на включването на Поли Генова, Деси Добрева, Рафи и Маги Джанаварова за абитуриентите все пак останал хубав спомен от бала.

Самата инициатива „Подкрепи една мечта“ се провежда за пета година чрез подписано през 2012 г. споразумение за сътрудничество между президентството, Министерството на образованието и Агенцията за закрила на детето.

„Дано поне след това получат помощ, както се твърди в инициативата“, стискат палци надзирателки, занимавали се с отглеждането на децата от домовете.

Всеки ден

http://www.vsekiden.com/198772

 

Благотворителност

More in Благотворителност

phpu9wegm_559x345

Самотният баща Светлозар Дончев с ново, разтърсващо послание: Усещам, че моят край наближава

октомври 21, 2023
991-ratio-martin-beshkov-800x445

Добрият пример: Младеж, извадил Богоявленския кръст, дарява наградата си за лечение на дете

януари 14, 2023
roditeli-dariha

Родители, изгубили дъщеричката си, дариха 130 000 лева за детска линейка

декември 28, 2022
dimi-Copy-1024x755

Семейството на малкия Дими се бори да върне усмивката му: Нека помогнем

февруари 15, 2022
1644179371sakaliev

Стойко Сакалиев разтърси мрежата: Дъщеря ми е болна от много рядък вид рак!

февруари 6, 2022
big_6689

54-годишна жена, изкарала Ковид, има молба към всички – не иска много

януари 28, 2022