Политика

Голяма трагедия за България, ако не оцелее ЕС, предрича Станишев!

Голяма трагедия за България, ако не оцелее ЕС, предрича Станишев!

zx450y250_2755700

Днес Европа преживява изключително тежък момент, безпрецедентна криза, коментира президентът на европейските социалисти. За пръв път се поставял въпросът ще оцелее ли европейската идея. Това ще бъде голяма трагедия за България, предупреди Сергей Станишев. Цялата тежест от кризата била прехвърлена върху хората, по мнението му. Именно и затова европейците били гневни.

Решението за ЕС, според Станишев, няма да дойде от националистическите идеи. Това е една фалшива алтернатива, категоричен е президентът на ПЕС. Истинската алтернатива той вижда в идеите на социалистите.

За да пребъде Европа, е необходима промяна в ЕС, изтъкна той. Само социалистите можели да доведат до тази промяна. Нужна е нашата единна воля, подчерта Сергей Станишев. Президентът на ПЕС е на мнение, че ще се стигне до реално решение за европейския континент.

Станишев не вярва на пророчествата, че червената партия умирала. От БСП щяло да зависи какво ще се случва занапред в страната. Президентът на ПЕС настоя да се опровергаят лошите сценарии за партията.

Държавата отчаяно се нуждае от волята на този конгрес, обясни президентът на ПЕС. Само партията била алтернатива на дясното статукво. Сега левицата трябвало да покаже алтернативност. Трябва да излъчваме самочувствие като партия, поиска Сергей Станишев. Необходимо е да бъдем единни, призова той.

Прекалено много енергия хвърляме за вътрешни битки, заяви президентът на ПЕС и изтъкна, че това губело много от енергията на партията.

Той поиска и отвореност на БСП за диалог, тъй като именно червената партия трябвало да е гравитационния център за борба с дясното. Сами няма да се справим с тази мисия, категоричен бе той.

Трябва да дадем перспективата за хората на левицата, иска още Станишев. Президентските избори не били предрешени. Стабилността на управляващите била привидна. В политиката можеш да имаш успех, ако имаш кауза по-голяма от теб, заключи президентът на ПЕС.

Източник: News.bg

https://news.bg/politics/golyama-tragediya-za-balgariya-ako-ne-otselee-es-predricha-stanishev.html

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024