Политика

Има стабилност, надграждане, реформи, но съм готов за трети служебен кабинет!

Има стабилност, надграждане, реформи, но съм готов за трети служебен кабинет!

росен121209070858-460x325

Росен Плевнелиев изрази готовност да състави нов служебен кабинет, съобщиха от администрацията на държавния глава. Той не вярва, че „защитата на конституционните права на българските граждани може да доведе до падане на правителството.“ В парламента обаче ветото му по Изборния кодекс може да мине с гласовете на ДПС и хората на Местан, но това би означавало патриотите също да напуснат властта, както това вече направи АБВ.

„Ако се наложи да защитя стабилността в държавата, готов съм да упражня своето конституционно право. Винаги съм готов да изпълня конституционните си задължения. Ако е необходимо, готов съм да съставя и трето служебно правителство, но не искам и не трябва да се стига до там“, заяви Плевнелиев пред журналисти по повод дискусията между парламентарните политически сили по изборните права на българските граждани.

Той обаче не вярва, че ще се стигне до предсрочни избори.  И изрази убеденост, че решението на партия АБВ да оттегли подкрепата си за правителството се базира на обмислена и последователна стратегия. „Право на политическите партии е да преценят кога и по какъв начин ще се позиционират“, коментира Плевнелиев.

„Убеден съм, че усилията за стабилност ще бъдат възнаградени от народа“, размечтано продължи той, като изрази загриженост от рекордния брой кризи в близост до България, продължаващата миграционна вълна, заплахата от тероризма….„Когато нацията ни е притеснена, трябва да се работи за стабилност, да се загърбят безпринципните политически противоречия и да се гарантира дългосрочна перспектива. Искам да видя стабилност, реформи, надграждане и честни президентски избори с качествени кандидати“.

Източник: News.bg

https://news.bg/politics/gotov-sam-za-treti-sluzheben-kabinet-deklarira-plevneliev.html

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024