Европа

Меркел я гази амнезия, сменя плочата „Отворени врати“ с „Да защитим външните граници“!

Меркел я гази амнезия, сменя плочата „Отворени врати“ с „Да защитим външните граници“!

меркел33

Германският канцлер Меркел призова днес европейските лидери да защитят външните граници на ЕС или ще бъдат изправени пред риск от „връщане на национализма”, цитирана от „Франс прес”. Граничната защита представлява „предизвикателство за бъдещето на Европа” от „Средиземно море до Северния полюс”, предупреди лидерът на Германия на съвместна пресконференция с италианския премиер Матео Ренци в Рим. Тя добави, че „свободата на движение” в Европа е поставена на карта, тъй като континентът се бори с най-голямата мигрантска криза от Втората световна война.

Интересно! Явно Меркел страда от силна амнезия… Някой трябва да й напомни, че именно тя предизвика тази криза, канейки всички. Също така трябва да й се напомни, че всички я молеха да затвори външните граници, а тя отвръщаше, че „политиката на отворени врати няма да се промени“. Сега изведнъж щяла да защитава външните граници на Европа от Средиземно море до Северния полюс. И как точно? Като присъединиш Турция ли?

Лидерката на френския Национален фронт Марин льо Пен пък определи като вмешателството на германския канцлер Ангела Меркел във френската политика като „скандално”, цитира Politico. Канцлерът заяви пред ученици във френско училище в Берлин във вторник, че ще направи всичко, за да не позволи на Льо Пен да стане президент на Франция.

Ще допринеса за обезпечаване на други политически сили да са по-силни от “Националния фронт”, закани се още тя, допълвайки, че надигането на крайнодесните в Европа е феномен, с който „ние трябва да се справим”.

Виждаме, че има политически сили с много негативна риторика в Европа”, подчерта още Меркел.

le.penn_

Марин льо Пен на свой ред реагира и в съобщение на нейната страница в мрежата отбелязва, че намесата на Меркел във вътрешните работи на страната й е „унижение за Франция”. Тя добави, че френското правителство най-вероятно ще похвали коментарите на Меркел, но „Националният фронт” е единственото движение, което защитава интересите на френския народ.

Много социологически проучвания показват, че Льо Пен ще отиде на балотаж на президентските избори във Франция през 2017 година.

Източник: News.bg

https://news.bg/world/merkel-plashi-s-natsionalizam-v-evropa-ako-ne-se-zashtityat-granitsite-na-es.html

 

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024