Политика

Подигравка, пародия, срам! Плевнелиев се прави на Ботев, превзема „Радецки“!

Подигравка, пародия, срам! Плевнелиев се прави на Ботев, превзема „Радецки“!

20160515.ckhpbvukbo
И това доживяхме – да станем свидетели на една пълна пародия за Ботевите дни! И точно с главно действащо лице човекът, който не спира да показва под пъти над път най-ярко, че обслужва чужди интереси. Да не говорим каква карикатура би изглеждал в лицето на обикновените хора.
Росен Плевнелиев ще плава на „Радецки“ на 27 май. Ботевите четници ще превземат легендарния кораб, на който ще се качи и държавната ни глава. След слизането на четата на козлодуйски бряг Плевнелиев ще произнесе словото си, след което градът ще бъде озарен от заря в памет на загиналите, съобщава в. „Конкурент“.
От местната управа са се погрижили за програмата по случай Ботевите дни. Откриването ще бъде на 17 май – денят, в който четниците са стъпили на родна земя. Тогава ще бъдат наградени децата, включили се в конкурса за рисунка на тема „140 години от слизането на Ботевата чета на козлодуйски бряг“. Произведенията на победителите вече греят на пощенски марки. Всички рисунки от надпреварата пък ще бъдат подредени в изложба на кораба „Радецки“ за 27 май.

Група младежи от местното СОУ „Христо Ботев“, които преди няколко години успяха да съберат 300 000 лв. за ремонт на кораба-музей, ще имат възможност да плават заедно с президента Росен Плевнелиев. На същия ден в крайдунавския град ще гостува и представителният младежки духов оркестър от Велинград. Под техния съпровод ще бъде посрещнат кораба „Радецки“. Точно преди 50 години същият духов оркестър го е посрещнал след първия му круиз.

Режисьор на възстановката със слизането на Ботев и четата му на козлодуйския бряг е Искрен Красимиров. Той заяви, че подготовката е започнала още в началото на май. Около 40 души ще се включат в нея. Генералната репетиция ще бъде в двора на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и ще може да се гледа за пръв път от столичани.

Източник: Блиц

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024