Политика

В небрано лозе! Росен: Няма нищо вярно в новината на Радан!…Няма, няма, ама има!

В небрано лозе! Росен: Няма нищо вярно в новината на Радан!…Няма, няма, ама има!

росенрадан28986_660_370

Това някакъв виц ли е или подигравка с народа!?, гръмнаха социалните мрежи.

Росен Плевнелиев се оказа в небрано лозе, след като днес съвсем не без изненада от ДСБ решиха да издигнат за втори президентски мандат кандидатурата му.  „Няма нищо вярно в новината, че ДСБ ще ме подкрепи за втори мандат“, съобщил самият Плевнелиев на 24 часа.

Малко по-рано стана известно, че „ДСБ призова всички политически сили, които заявяват проевропейска ориентация, да преодолеят партийните страсти и да се обединят и подкрепят неговата кандидатура като независим кандидат и гарант за геополитическите приоритети на България“.

Това е решило днес ръководството на ДСБ, като позицията беше прочетена на пресконференция от лидера на партията Радан Кънев. „Президентът е основен конституционен гарант за външнополитичата ориентация на страната, отбранителната способност на армията и опазването на съдебната власт от политическите вмешателства.

Днешният български президент е пример за успешно справяне с тези предизвикателства“, заяви Кънев и добави, че първите, които ще получат предложението за подкрепа на Плевнелиев като независим кандидат са партньорите в Реформаторския блок. Попитан кои партии са дясноориентирани и възможни партньори в такова обединение, Кънев заяви, че няма да ги изброява, за да не пропусне някого. На въпрос дали ГЕРБ би могла да участва, той пренасочи питането към ръководството й.

На пресконференцията ДСБ на практика се отказа от политическото си доверие и към здравния министър д-р Петър Москов. „За да избегнем всички спекулации с позиционирането ни в 43 НС, декларираме, че не бихме приели предложения за участие в изпълнителната власт. Напротив – обръщаме се към всички членове на ДСБ на ръководни политически позиции в изпълнителната власт да напуснат постовете си“, се казва в официалната позиция на партията.

Ето и някои от коментарите в мрежи и форуми:

Кои десни търсиш, другарю Кънев? Тия ли, които ги зареза? Тия ли, които според теб са от лоши по-лоши ? Ще има да сънуваш нова коалиция. А и толкова отбираш от политика след като се хващаш с Плевнелиев? Той без ГЕРБ е кръгла нула и 4% няма да вземе.

Плювко и Рамадан са си лика прилика….хвани единия па удари другия…Искат втори мандат ама нЕЕЕма да ги огреее…на народа им омръзна от ПРОДАЖНИЦИ!Ако искат да отидат да се оплачат на хамериканския посланик или на АРМЕНСКИЯ поп…хората няма да гласуват за тоя ПЛУЖЕК!

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024