Европа

Туск: „Призракът на разпада преследва Европа, лидерите на ЕС са се откъснали от народите си!“

Туск: „Призракът на разпада преследва Европа, лидерите на ЕС са се откъснали от народите си!“

24024249

Това, което от доста време насам всички виждаме и обсъждаме, късно снощи бе потвърдено и от Доналд Туск – шефа на Европейския парламент. Упорито го отричат само заблудените, които още живеят с илюзиите, че този ЕС-елит е способен да спаси съюза.

Европейските лидери са се откъснали от народите си и може да изостанат в надпреварата с евроскептиците, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Лидерите на ЕС, които подкрепят утопични „илюзии“ за обединена Европа, са загубили контакта с народите си и рискуват да загубят надпреварата с евроскептичните популисти, решени да разрушат съюза, заяви Доналд Туск, цитиран от Ройтерс и БТА.

Той ще председателства среща на високо равнище на лидерите на ЕС следващия месец, броени дни след като Великобритания ще гласува на референдум дали да напусне съюза.

Туск отправи критиките си в реч пред консерватори от ЕС, сред които и много поддръжници на идеята за по-федерална Европа.

„Призракът на разпадането преследва Европа“, заяви Туск. „Една визия за федерация не ми се струва най-добрият отговор на това“, добави той.

„Ние днес сме отговорни, че посрещаме реалността с най-различни утопии – утопията за Европа без национални държави, утопията за Европа без противоречащи интереси и амбиции, утопията за Европа, налагаща своите ценности на останалия свят“, заяви бившият полски премиер.

„Обхванати от идеята за незабавна и пълна интеграция, не успяхме да забележим, че обикновените хора, гражданите на Европа, не споделят нашия евроентусиазъм. Разочаровани от големите визии за бъдещето, те искат да се справим със сегашната реалност по-добре, отколкото досега“, добави Туск.

ОТ КОМЕНТАРИТЕ В МРЕЖИ И ФОРУМИ:

Идеята за единна Европа не е лоша, но в днешния си вид монополите са яхнали брюкселската администрация и тя работи само да прикрива техните интереси. Харчат безсмислено милиарди за щуротии, а най-много за издръжка на послушни евро-депутати и технократи, които са (под)купени с парите на данъкоплатците да мируват и покорно да слушкат каквото им наредят. Затова трябва да се поведе акция за намаляване на вноските към ЕС и от там – намаляване на разходите и заплатите на евро-чиновниците. За евро-депутатите да се въведе ежегоден контрол от страна да техните избиратели (по места – в държавите, които ги пращат) доколко защитават интересите на СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ и да може да бъдат отзовавани преждевременно, ако не бъдат одобрени. Също така да връщат в страната си частта от получените от ЕС пари, които надхвърлят депутатските заплати в техните страни. Иначе те ще работят не за своята страна, а да запазят местото си в ЕС колкото може по-дълго.  Като Кристалина, например.

В ЕС никога не се е говорило за обединение ! Как богатия Север и Център ще се обедини с бедния Юг и Изток ! Как ръководството на ЕС не може да вземе едно грамотно решение , а е винаги срещу народа на ЕС ! Ще се разпадне всички го виждаме и Лондон ще избяга от така хваления ЕС , всички комисари работят за огромни заплати !

Елате да видите едни други призраци тук в Българските села. Където след един цял трудов живот пенсията им едвам стига за лекарства и един хляб, за ток и вода няма… спят с дрехите и треперят от страх, да не ги убият за 8-те лева в джоба им. Това са хора на европейска държава в 21-ви век.

Dir.bg

http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=22806156&tag_id=47170

Европа

More in Европа

знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024