Русия

Легендарната група „ЛЮБЭ“ може да влезе в „Рекордите на Гинес“! (видео)

Легендарната група „ЛЮБЭ“ може да влезе в „Рекордите на Гинес“! (видео)

Lube_21-640x300

Звездите на руската музика от „ЛЮБЭ“, които ще изнесат най-мащабния си концерт на 10 декември в „Арена Армеец“ в София, междувременно може да добавят още една „червена точка“ към забележителната си биография. Фронтменът Николай Расторгуев и останалите членове на групата са пред влизане в “Рекордите на Гинес” като най-успешната концертна формация от Източна Европа.

От началото на кариерата си до днес те са имали изпълнения на живо пред близо 5 милиона зрители. С времето популярността на „ЛЮБЭ“ нараства и групата свири не само в Европа, а и в САЩ, Канада и Израел.

Вече над 25 години руската формация радва меломаните от цял свят с песни, в които преплита рок, блус, руска фолклорна и военна музика. Идеята за създаването на групата е на продуцента и композитор Игор Матвиенко. В края на 80-те той написва музиката за дебютните песни по стихове на Александър Шаганов и Михаил Андреев.

Още оттогава като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение с център подмосковното селище Люберци.


Концертът на 10 декември в Арена Армеец ще бъде най-мащабното излизане на руските музиканти пред родната аудитория, на което ще прозвучат всички най-големи техни хитове по случай 25-та годишнина от създаването на формацията. Организаторите от MOKO Solution разкриха, че в грандиозното събитие ще се включи и Хора на Българската армия.

Меломаните ще чуят на живо както “Давай За”, “Комбат”, “Солдат” и “Там за туманами”, така и “Песня о звёздах”, “Позови Меня Тихо По Имени” и много други култови композиции.

Малкото останали билети все още могат да бъдат закупени на цени от 40 до 70 лв. в мрежата на Eventim в цялата страна.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Legendite-ot-quot-LYuB-quot-sas-zayavka-za-quot-Gines-quot-/103367/6/65

More in Русия

bloomberg-ruskite-miliarderi-zapochnaha-727

Bloomberg: Руските милиардери, обект на западни санкции, започнаха да връщат активи в Русия

май 9, 2024
путин-площад

Путин от Червения площад предупреди НАТО: Стратегическите сили на Русия са в готовност, няма да допуснем глобален сблъсък

май 9, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024