ОБЩЕСТВО

Лечението на Митьо Очите надхвърли 200 000 лв.! Вълна от гняв в нета заради грижите към бандита!

Лечението на Митьо Очите надхвърли 200 000 лв.! Вълна от гняв в нета заради грижите към бандита!

20140221.ugiemkwgax

Лечението на Митьо Очите в реанимацията на бургаската болница вече надхвърля 200 000 лв., съоБщи Флагман.Бг. Лекуван е с много скъпи медикаменти, като една ампула струвала 3000 лв.

Състоянието му остава критично, но показателите му са значително по-добри в сравнение с предходните дни. Лекарите се надяват, че ще могат да му направят трета операция още утре.

Благодарение на изключително професионалната работа на екипите на МБАЛ-Бургас е овалдяно обилното кръвотечение на наркобоса. Това важи и за т. нар. ДИК синдром, който досега пречеше за съсирването на кръвта.

До момента са му направени две операции, като при втората е махнато дебелото черво. Медиците се притесняват Желязков да не умре от инфекция, защото са изрязали доста черва. В момента Митьо Очите се намира в медикаментозна кома. Прелети са му 80 банки кръв.

Безпрецедентни мерки за сигурност са предприети в МБАЛ-Бургас заради наркобоса Димитър Желязков – Митьо Очите. Трима полицаи и петима гардове денонощно стоели на пост пред реанимацията, където се намира простреляният несебърлия.

Освен това пред Спешното отделение на бургаската болница постоянно имало цивилен автомобил, пълен с ченгета. Присъствието на мутри около лечебното заведение вече не било толкова осезаемо, но все още там имало няколко черни джипа и лумзини с яки момчета.

Не е изключено днес охраната да се засили, след като стана ясно, че цялата банда на Божидар Георгиев – Кравата вече е на свобода. Зад решетките остава единствено Тодор Славов, за когото се смята, че е застрелял гарда на Очите – Александър Алексиев.

Според източници на Флагман в ъндърграунда хората на Желязков се притеснявали, че някой ще опита да довърши започнатото и да навести боса в болницата.

Вълна от гняв се надигна в интернет пространството заради грижите за простреляния с пет куршума Митьо Очите. Това пише тази сутрин „Стандарт“, като цитира някои от най-емоционалните мнения. „Абе, ако някой професор е в реанимация, дали ще пишете толкова за него?! Какво ни занимавате с тоя бандит?“, „80 сака кръв и плазма хвърлени на вятъра, а можеха да спасят много деца, родилки и нормални хора, които заслужават“, гласят част от коментарите.

Според част от хората ситуацията е парадоксална, защото всички тормозени „от този безчувствен тип сега плащат със своите здравни осигуровки, за да го вдигнат отново на крака и да продължи да ги тормози…“.

„Е писна ми от сутринта във всички новинарски емисии да ме занимават със състоянието на Митьо Очите. Гръмнали един бандит, състоянието му било критично и специално за него ще дойдат медицински специалисти от София и Стара Загора. Брей, голяма грижа …..да ти се прииска да си на негово място, та българските медици да те обгрижват като цар… Явно в България е най-добре да си циганин или бандит, за да си добре и да си обект на внимание“, възмущават се хората.

Флагман, Епицентър, Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/419153

More in ОБЩЕСТВО

big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024