epa05051131 Democratic 2016 US presidential candidate Hillary Clinton speaks during the National Bar AssociationÕs 60th Anniversary of the Montgomery Bus Boycott at the Dexter Avenue King Memorial Baptist Church in Montgomery, Alabama, USA, 01 December 2015. The 1955 Montgomery Bus Boycott and the actions of Rosa Parks were key events in the US civil rights movement. EPA/ERIK S. LESSER

Кандидатката за номинацията на Демократическата партия в надпреварата за Белия дом Хилари Клинтън отново подложи на унищожителна критика опонента си Доналд Тръмп, който остана единствен кандидат на републиканците, предадоха информационните агенции. Часове след изявлението й той също не й остана длъжен….

„Сега Москва и Пекин завиждат на съюзите ни по целия свят, защото те не разполагат с нищо такова. Много биха искали да изберем президент, който би застрашил този източник на сила. Ако Тръмп стане президент, в Кремъл ще празнуват. Не можем да допуснем това да се случи.” – заяви Клинтън в Сан Диего, в реч за националната сигурност и външната политика, предавана по американските телевизионни канали.

Тя предупреди, че да се възложи на Тръмп ролята на главнокомандващ би било историческа грешка и че това би заличило постиженията на демократите и републиканците, превърнали САЩ в по-силна и сигурна страна.

„Човекът, издигнат от републиканците, не може да се справи с тази работа. Идеите на Тръмп не са просто различни, те са опасни и безразборни. Това дори не са идеи, а постоянно празнословие, лични нападки и откровени лъжи.” – коментира Хилари Клинтън.

По думите й, той не само не е подготвен да управлява страната, но и е морално неспособен за отговорността да бъде президент.

„Този човек не бива никога да получава достъп до ядрените кодове, защото не е трудно да си представим, че може да ни въвлече във война, ако някой засегне неговата докачливост.” – подчерта претендентката от Демократическата партия.

Тя напомни за нападките на Тръмп срещу съюзници от НАТО, за предположенията му, че Саудитска Арабия може да се придобие ядрено оръжие, както и за идеите му да бъдат разрешени мъченията на военнопленници.

Клинтън призова да не бъде  позволявано на Тръмп да играе на рулетка със съдбата на Америка.

„Клинтън трябва да отиде в затвора!“ – това пък заяви Доналд Тръмп като припомни за сензационния скандал с нарушенията на правилата на официалната кореспонденция на Клинтън. 
„След това, което тя каза за мен днес в лъжите си… Аз ще кажа това: Хилъри Клинтън трябва да отиде в затвора,“ – каза Тръмп по време на среща в Сан Хосе, Калифорния.

Това не е единственото нещо, в което Тръмп обвинява Клинтън.  Кандидатът за президент от републиканците заяви, че бившият държавен секретар е подкрепила ядрената сделка с Иран, за да се избегне затвора. „Момчета, трябва да бъда честен, тя е дяволски виновна. Фактът, че те са й позволили да участва в това състезание, е позор за Съединените щати, това е позор за нашата нация „, отсече Тръмп.


news.bg, Звезда.ру

https://news.bg/int-politics/klintan-ako-tramp-stane-prezident-v-kremal-shte-praznuvat.html