Русия

Москва ще отговори подобаващо на навлизането на US кораба „Портър“ в Черно море!

Москва ще отговори подобаващо на навлизането на US кораба „Портър“ в Черно море!

кораб5e_7ky1ji
Руското външно министерство заяви, че Москва ще отговори на навлизането на американски военен кораб в Черно море, но не конкретизира с какви мерки.
Преди дни американският ескадрен миноносец „Портър“ навлезе в Черно море за рутинна мисия, съобщи РИА Новости, цитирана от Ройтерс и БТА. Това  постави нащрек Москва, тъй като корабът е въоръжен с нова ракетна система.

В предизвикателни времена екипажът на ескадрения миноносец „Портър“ има общи цели, фокусирани върху отбраната на САЩ и техните съюзници, каза във Варна командирът на кораба капитан втори ранг Андриа Слау.

По думите й визитата на най-добрия разрушител в американския флот в българския град е част от рутинните операции на Шести американски флот.
Екипажът олицетворява мотото на кораба, което е „Защитник на свободата“, посочи Слау. По думите й да се работи с българската армия е удоволствие, а възможностите за съвместни участия в учения насърчават диалога както на море, така и на сушата.
Екипажът на разрушителя е около 300 души, 30 на сто от които са жени. Капитанът посочи, че на борда се покриват задачи от 12 области. Надяваме се да увеличим сигурността и сътрудничеството в региона, каза Слау.
Няма що – рутинна мисия в „Защита на свободата“ – на някакви си десетина хиляди километра от дома 😉
С цел „озаптяване на руската агресия“.

Според руското министерството целта на тази и други мисии е да се засили напрежението преди срещата на високо равнище на НАТО във Варшава в началото на юли.

Преди няколко дни НАТО започна три големи международни военни учения в Европа – на Балтийско море в Южна Финландия, в Литва и в Полша.

Висши представители на американския военноморски флот обявиха в сряда пред журналисти, че този месец американските военни ще изпратят също два самолетоносача в Средиземно море преди срещата на върха на алианса, с което Вашингтон се стреми да бъде противовес на руската военна активност.

Ние, разбира се, не одобряваме това и несъмнено ще вземем ответни мерки, каза Андрей Келин, висш служител на руското външно министерство, във връзка с действията на „Портър“.

Dir.bg

More in Русия

1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024