СВЯТ

Протест на работници от Харков, Украйна: В Европа знаят ли, че ни закриват завода? (видео)

Протест на работници от Харков, Украйна: В Европа знаят ли, че ни закриват завода? (видео)

1466933579-rer

Заблудата носи горчиви плодове! А когато цял народ е заблуден, той е обречен! На украинците тепърва им предстои да проумеят, накъде са се насочили и кому наивно вярват!

Миналата седмица в Харков се проведе демонстрация пред сградата на Съвета за сигурност на Украйна. Там се събраха около 200 души. Зданието бе охранявано плътно от полицаи. Впрочем, необходимост от полицейския кордон нямаше – на демонстрацията бяха дошли полугладните изморени работници на умиращия Харковски тракторен завод, а не въоръжени и организирани професионални демонстранти от редиците на доброволческите батальони или футболни ултраси.    Служителите на завода настояваха следователят на областното управление на ССУ Владислав Капля да разблокира сметките на завода и да прекрати наказателното дело срещу генералния директор.

Хората донесоха плакати с лозунги като: „Разблокирайте сметките!”, „Капля (капчица) лустрация!”, „Капля, ела при хората!”, „Ръцете долу от ХТЗ!”.
Работниците на завода вече трети месец не получават заплата. В завода цари анархия, той е на границата на банкрута и закриването.
Но апогеят на абсурда на демонстрацията стана въпросът, който в сърцата на всички изкрещя отчаяна жена: „А в Европа знаят ли, че искат да ни закрият завода?”.


Отговорът на този въпрос е безмилостен, пише „Руская весна”. Именно Европа закрива ХТЗ. Именно въз основа на условията за Асоциация с ЕС повечето заводи в Украйна трябва да бъдат ликвидирани в рамките на деиндустриализацията, за да не създават конкуренция на европейските заводи, а и без това квоти за износ на украинската продукция никой няма да даде.

Междувременно официален Киев и украинските медии продължават да разказват за „вражеската Русия”. А на фона на това влакът за украинската промишленост бавно заминава: тези дни се появи информация, че руските хеликоптери вече ще се сглобяват с руски, а не с украински двигатели.

Няма смисъл да се УЧУДВАТ украинците, дори НЕ ЗНАЯТ ОЩЕ КАКВО ГИ ОЧАКВА. Заводите им са най-малкия проблем. Очаква ги РАЗДРОБЯВАНЕ на Украйна и заграбване на територията им.

Украинците тепърва ще почнат да усещат евроатлантическите ценности. Е, голяма работа, че ще им закрият икономиката. Те за една икономика ли са ? За сметка на това ще си имат гей – паради и толерастия до безкрай.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/423323

More in СВЯТ

Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
image_870x_64eb0eca723ca

Киев опита нова атака към Крим, руснаците унищожиха четири американски ракети ATACMS

май 4, 2024
1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024